ĐOKOVIĆU SLOMLJENO SRCE, KAD JE UGLEDAO OVAJ PRIZOR SLOŠILO MU SE: Odmah se oglasio, OVO JE TUGA!

Svijet
ĐOKOVIĆU SLOMLJENO SRCE, KAD JE UGLEDAO OVAJ PRIZOR SLOŠILO MU SE: Odmah se oglasio, OVO JE TUGA!
.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama gdje je naveo da mu je 'srce slomljeno' zbog strašnih fotografija koje obilaze svijet. 

Požari pustoše brazilske šume, a gusti dim prekrio je nekoliko gradova posljednjih dana, dok se predsjednik Brazila Žair Bolsonaro suočava sa sve većom kritikom zbog masovnog uništavanja Amazona.

108385912-bd3c93a0-8e59-4037-bedb-80ff685d8394

(foto: BBC)

Svemirski istraživački centar Brazila (INPE) saopštio je da su požari u amazonskoj prašumi u toj zemlji dosegli rekordan broj sa 72.843 požara registrovana do sada.

Slike požara koje su obišle planetu nisu ostavile nikoga ravnodušnim, pa tako ni prvog reketa sveta Novaka Đokovića koji se oglasio na društvenim mrežama u poslao poruku podrške

"Srce mi je slomljeno", napisao je Nole pored fotografije šume u plamenu.

vwe

(foto: Screenshot, Twitter)

Šumski požari se obično događaju tokom sušne sezone u Brazilu, ali se i namjerno pale kako bi se nelegalno raskrčila šuma i dobio prostor za gajenje stoke.

Podaci Nacionalnog instituta za svemirska istraživanja pokazuju da je više od 72.000 požara gorjelo između januara i avgusta ove godine brazilskom dijelu Amazonije. Ovo je najveći broj zabilježen od kada su mjerenja započeta 2013. godine. Iz Instituta je saopšteno da je do prošlog četvrtka zabilježeno više od 9.500 požara, uglavnom u Amazoniji.

1954907-epa-am01-epa-nasa-earth-observatory-handout-ff

(foto: EPA)

Tokom 2018. godine, zabilježeno je ukupno 40.000 požara, naveli su iz instituta.

Na satelitskim snimcima vidi se da je najzapadnija brazilska država Roraima pokrivena tamnim dimom, dok je u susjednoj državi Amazonas proglašena vanredna situacija zbog požara.

profimedia-0044792287

(foto: BBC)

Ne propustite