Vrijeme je da zaboravite ovih pet mitova u vezi sa šminkom!

Praktična žena
Vrijeme je da zaboravite ovih pet mitova u vezi sa šminkom!
.

Kada je riječ o beauty savjetima, bitno je da znate da su neki trendovi odavno pali u zaborav i da u neke make-up mitove morate prestati da vjerujete, jer se iz dana u dan beauty svijet mijenja i razvija i zaista je vrijeme da isprobate i pronađete trikove i tehnike koji odgovaraju vašem načinu šminkanja, kako biste u nekoliko jednostavnih poteza istakli ljepotu.

Otkrivamo vam nekoliko make-up mitova, koji već danas moraju pasti u zaborav.

#1 Korektor ispod očiju je prvi korak u šminkanju

korektor-3

Naravno, ni jedan redosljed nanošenja šminke nije potpuno pogrešan, ali ako prvo nanesete korektor, pa sjenke, ostaci šminke će se zalijepiti za korektor, pa će vaša šminka izgledati neuredno. Ako želite besprijekoran izgled, najbolje je da prvo našminkate oči.

#2 Tamne obrve svima dobro stoje

obrve-nsl

Iako tamne i guste obrve ne gube na popularnosti, to ne znači da svima dobro stoje. Boja obrva mora biti približna prirodnoj boji, da bi obrve izgledale prirodno i lijepo, sve što je pretamno izgledaće vještački i neće vam lijepo stajati.

#3 Ne nanostite šminku prstima

sminka2

Mnogo ljudi smatra da nije higijenski nanositi šminku prstima, međutim, oni su definitivno najbolji “alat”, samo je bitno da prije nanošenja make up-a dobro operete ruke. Prsti su odličan izbor za nanošenje tešnih i kremastih struktura, jer prirodna toplota dodatno pomaže blendanju make up-a.

#4 Korektor mora biti za nijansu svjetliji od našeg tena

nanesite-korektor-posle-a-ne-pre-podloge-1-jpg-pagespeed-ic-r-wtlqjji5

Ako želite da posvijetlite određene dijelove lica, da, međutim, ako želite da prekrijete određene nepravilnosti, ili zakamuflirate podočnjake, onda treba da odaberete neku drugu nijansu. Žuti podton, savršen je izbor za podočnjake, zeleni da kamuflira crvenilo na licu, dok je bijeli podton idealan za skrivanje bora. Dakle zaboravite na ovaj mit i izaberite korektor u zavisnosti na funkciju koju želite da postignete.

#5 Šminka nema rok trajanja

sminka

Iako su napravljeni da dugo traju, kozmetički proizvodi imaju svoj rok trajanja, koji počinje od trenutka kada otvorite proizvod. Ako zaboravite da pogledate na datum utisnut na kutijici, obavezno pratite da li je proizvod promijenio boju, miris ili teksturu.

Novi.ba/Ljepotaizdravlje

Ne propustite