ISPOVIJEST

"Imam brata blizanca, naša majka nas jedva raspoznaje..."

Objavljeno:21.08.2019 - 20:19
A A A Times Arial

"Imam brata blizanca, majka nas jedva raspoznaje a kamoli neko drugi.

Prošle godine ja konkurišem za jedan posao i pozovu me na razgovor, a poslije razgovora i ljekarskog pregleda počnem i da radim. Maltene od prvog dana smo on i ja počeli da se mijenjamo (jedan dan on ode na posao, jedan ja pa smo tako zajedno učili i obojica podjednako savlađivali mašinu na kojoj radimo.

U početku je bilo veoma lako jer smo slabo komunicirali sa novim kolegama pa smo se obojica fokusirali da jedan drugom prepričavamo šta smo tog dana radili na mašini. Ne znam zašto, ali moj brat je počeo da se intezivnije druži sa njima i sve mi je teže da očuvam privid da smo jedna te ista osoba.

depositphotos-202839458-stock-video-attractive-young-man-business-jacket

(foto: Ilustracija)

Kolege su već primijetile i pitale me zašto sam jedan dan u super raspoloženju, šalim se sa njima i idemo poslije posla na pivo a narednog dana sav ćutljiv i distanciran.

Vadim se na promjene raspoloženja, ali ne znam dokle ću tako jer ovaj moj ludi brat ne planira da prestane da se druži i kaže kako bolju ekipu nije imao u životu."

depressed-man1-3265726b

(foto: Ilustracija)

BONUS ISPOVIJEST:

Ovaj čovjek došao je u iskušenje da prevari svoju suprugu, a upravo zbog toga ga sve dame na Facebooku sada proganjaju. 

Evo šta je objavio na svom Facebook profilu. 

"Malo me sramota da priznam, ali danas sam, na neki način, prevario svoju ženu. Hajde da pojasnim. Išao sam do prodavnice da kupim muške potrepštine. Znate već grickalicu za nokte na nogama, vosak za brkove, goveđu šniclu, sardine, gotova jela, sunđer za ribanje tijela… Kad sam stigao na kasu, ugledao sam ispred sebe tu žensku koja me je smjesta oborila s nogu.

true-love-of-indian-movie-couple-wallpapers

Pomislio sam:

“Vau, tip koji je s njom mora da je pravi sretnik!”. U sljedećoj sekundi sam shvatio, pa to je moja žena!

Ne znam da li razumijete, ali ne dešava se baš često da sretnete svog supružnika u istoj prodavnici, u istom redu na kasi, kako živi svoj život, ne znajući da smo tu došli oboje u isto vrijeme, na istom mjestu, drugim kolima. Između nas je bila samo jedna mušterija, pa sam samo iz prikrajka posmatrao ljubav svog života. Dok smo čekali na red, poslao sam joj porukice tipa “Hej, ljepotice!” i “Šta ćeš to da pazariš, srculence moje?”, ali ona nije obraćala pažnju na telefon, već je sve vrijeme pažljivo gledala u kupon koji je sačuvala kako bi uštedjela baš na ovoj kupovini.

couple

Odustao sam od toga da joj skrenem pažnju na sebe, jer sam shvatio da će je možda biti sramota ako se nagnem poput predatora preko kase i pohvalim se javnosti da je ona moja. Samo sam stajao i u tišini preispitivao svoja osjećanja prema toj ženi

Za početak, bio sam šokiran koliko mi je odjednom ponovo postala lijepa. Znam da je često viđam u takvom izdanju, ali sada, ne očekujući je u prodavnici, gledao sam je drugim očima i nisam mogao da povjerujem kako je moguće da sam ja njen tip. To me je natjeralo da se zarumenim u licu, ali to niko nije mogao da vidi ispod moje monstruozne novembarske brade.
Kao drugo, oduševilo me je to što me uopšte nije registrovala. U isto vrijeme, to je i dobro i loše. S jedne strane, dobro je što ona ne snima druge. Dobro je što nije primijetila tog kosmatog čudaka što u nju zvjera preko ramena. Ali, loše je što se pitam šta bi bilo da nisam ja tu? Morat ću za svaki slučaj da joj kupim novi suzavac.

woman3

S druge strane, to je loše jer sam shvatio koliko sam bio blizu da ona uopšte ne obrati pažnju na mene, da me zavoli. Svi ti napori koje sam prije toliko godina morao da napravim da bih uspio da je nagovorim da izađe sa mnom samo na taj jedan sastanak. U sekundi sam ponovo osjetio taj očaj kao kad sam je ugledao prvi put i pomislio da nema teorije da mi ona ikad da šansu. No, ipak sam je nekako osvojio, uprkos nesigurnosti, manjku samopouzdanja, nesavršenostima i manama.

truelove

Kao treće, toliko mi je bilo drago što je tog dana bila puna samopouzdanja, kao jedna nezavisna, sposobna, skromna, zabavna, draga, ljubazna, predivna osoba kakva jeste. A onda, ona je samo zgrabila svoje stvari i izašla napolje. Ništa nisam rekao, nisam jurio za njom. Samo sam je posmatrao s divljenjem, znajući da je to moja supruga i uviđajući koliko volim sve u vezi s tom ženom. Ona se jako rijetko kači na Facebook pa teško da će vidjeti ovaj post. Ona neće saznati da sam je na neki način prevario danas. Htio sam ovo da podijelim sa svima vama, jer ja sam samo jedan obični ružnjikavi momak, koji gura kroz život.

cute-couple-hug-wallpapers

Siguran sam da među vama ima mnogih koji su imali slična iskustva u vezi sa onima koje vole, na ovaj ili onaj način, a kao što znate i sami, ti momenti su čisto savršenstvo.

469378943-couple-exchanges-rings-as-they-are-wed-during-a-group-jpg-crop-promo-mediumlarge

Poenta današnje lekcije je: Trebalo bi se što češće zagledati u oči voljenih bića, kao da ih vidimo po prvi put, čisto da bismo se podsjetili koliko smo sretni što ih imamo u svom životu."

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA