PROŠLO JE 6 MJESECI OD ŠABANOVE POGIBIJE, KONAČNO NOVI DETALJI: Evo šta će biti sa Tručinom koji je upravljao vozilom koje je UBILO PJEVAČA!

Aktuelno
PROŠLO JE 6 MJESECI OD ŠABANOVE POGIBIJE, KONAČNO NOVI DETALJI: Evo šta će biti sa Tručinom koji je upravljao vozilom koje je UBILO PJEVAČA!
.

Prošlo je šest mjeseci otkako je legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj.

U međuvremenu, podignuta je optužnica protiv vozača koji je upravljao vozilom koje je ubilo Šaulića 17. februara. Njemački državljanin turskog porijekla, Alsin Levent (35), uskoro će, pred regionalnim sudom, odgovarati za ubistvo u saobraćaju.

U optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu "mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha.

Do sada se nije govorilo o osiguranju i naplati štete koja je nastala u tom karambolu, a činjenica je da će Levent biti regresni dužnik jer je bio pijan.

Zbog toga, i šteta koja će biti isplaćena Šauličevoj porodici će biti veća jer se isplaćuje po njemačkim zakonima, a vozač će svakako morati da vrati kompletnu sumu osiguravajućem društvu.

saban-foto-rajkoo01-blic-rajko-ristic-convertimage-1000x0

(foto: Rajko Ristić)

Turčin će porodici štetu isplatiti društvo kod kojeg je automobil bio osiguran, ali kako je pijanstvo na visokom prvom mjestu kada je riječ o gubitku prava iz osiguranja, Levent će automatski postati regresni dužnik jer je bio pijan.

Šteta se, da istaknemo, uvijek isplaćuje po zakonima države u kojima se nesreća i dogodila. A ova će, sudeći prema opipljivim dokazima biti višemilionska.

Osiguravajuća kuća nakon nesreće isplati štetu i u ime onih koji su izgubili pravo iz osiguranja, zato što su vozili bez dozvole, pijani ili pod uticajem droga i psihoaktivnih supstanci ili je vozilo bilo tehnički neispravno, tu sumu kasnije potražuje od tih regresnih dužnika, odnosno onih koji su izazavali nesreću.

saban-nesreca

Ukoliko regresni dužnik ode u zatvor šteta se nadoknađuje iz njegove imovine, ili je namiruje njegova porodica u jednokratnom iznosu ili na rate, zavisno od osiguravajuće kuće, piše "Telegraf.rs".

Ne propustite