METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, SVI ALARMI UPALJENI DO KRAJA AVGUSTA, BIT ĆE STRAŠNO: Evo šta nas čeka narednih 5 DANA!

Vijesti
METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, SVI ALARMI UPALJENI DO KRAJA AVGUSTA, BIT ĆE STRAŠNO: Evo šta nas čeka narednih 5 DANA!
.

Tropsko vrijeme, sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana, ali i noću, očekuje se u svim krajevima Srbije i u narednih desetak dana, dakle do kraja avgusta!

- Do kraja mjeseca se zadržava toplo vrijeme sa najvišom temperaturom od 30 do 35 stepeni - stoji u najnovijoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

sunce-640x358

Dakle, ne očekujte nikakvo osvježenje u narednih desetak dana, ni u vidu nižih temperatura, ali po svemu sudeći, ni kiše. Tako su za Beograd u narednih pet dana najavljene temperature od 32 do 34 stepena, uz tek poneki oblačak.

Prema posljednjim mjerenjima RHMZ, od 12 časova, najtoplije je trenutno u Kikindi gde je već 34 stepena, dok je samo nešto hladnije u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu, Ćupriji (33)... Zato mnogi zavide svima koji uživaju na Kopaoniku, na tamošnjih 20 stepeni.

U BiH se u narednih pet dana ipak očekuje kiša i promjenjivo vrijeme.

U četvrtak., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab so umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 °C.

promet-kisa

U petak, umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U subotu, umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 35 °C.

pljuskovi-i-grmljavina

U nedjelju, umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33 °C.

Ne propustite