Za ekstremno lijene ljude: Top 18 korisnih savjeta za čišćenje

Praktična žena
Za ekstremno lijene ljude: Top 18 korisnih savjeta za čišćenje
.

Ovi savjeti neće biti korisni samo velikim lijenčinama već i ostalima jer su neki od njih odlični za uštedu vremena i energije te brzinsko čišćenje kuće prije, na primjer, dolaska gostiju. Rijetki su oni koji uživaju u čišćenju kuće, ali ima i takvih. Ovi savjeti na njih se ne odnose jer im ne želimo kvariti veselje.

75c857a2f0e2c5ec0b3d

Ovdje je 18 korisnih savjeta:

1. Muškarci, mokrite sjedeći, manje urina će prskati zahodom i bit će duže čist i mirišljav.

2. Koristite tekući sapun umjesto klasičnog, ostat će manje prljavštine zalijepljene za lavabo ili kadu i izgledat će čišće.

3. Na putu do komada pizze u kuhinji, pospremite nešto na svoje mjesto, na primjer škare koje stoje na stolu i stalno odgađate vratiti ih na mjesto, piše Buzzfeed.

4. Recite gostima da skidaju cipele jer nećete morati često prati pod i usisavati.

nogecipele

5. Dok stražarite kraj štednjaka čekajući da ručak bude gotov, operite dio suđa ili obrišite radnu plohu.

6. Punjenje kade ne morate nužno čekati s rukama u džepovima, na brzinu možete mokrim papirom pokupiti dlake s poda ili obrisati ogledalo.

7. Hodajte po kući u soknama koje ste dobili na poklon i ne sviđaju vam se ili u starim soknama, bit će manje prašine na podu. Na kraju dana ih bacite.

8. Stavite prijanjajuću foliju na police u hladnjaku. Nećete ih morati brisati jer foliju nakon nekog vremena bacite i zamijenite novom.

9. Stavite u mikrovalnu posudu sa dvije čaše vode i pola bijelog octa. Uključite ju da radi tri minute pa odstoji nekoliko minuta. Obrišite.

mikrovalna

10. Dok kuhate, držite plastičnu vrećicu kraj sebe i u nju bacajte otpatke. Nećete morati šetati svako malo do smeća niti brisati radnu plohu od ostataka hrane.

11. Jedine obrok, kad je to moguće, iz tortilje - neće morati prati prljavi tanjur.

12. Stavite aluminijsku foliju na kalup za muffine i napravite rupe za košarice. Tako se kalup neće zaprljati tijekom pečenja.

13. Držite malo ugljena u hladnjaku, on neutralizira neugodne mirise pa ćete ga morati čistiti rjeđe.

14. Tjesteninu, krumpire i ostalo što možete (ne rižu) cijedite direktno iz lonca, ne koristite cjediljku jer ćete ju morati prati. Stavite poklopac na lonac, malo ga odmaknite, ali ne previše da hrana ne ispadne, nagnite nad sudoperom i tako ocijedite vodu.

tjestenina

15. Na dno pećnice stavite aluminijsku foliju ili papir za pečenje dok pečete nešto na rešetki. Sve što iscuri ostat će na tome, a kasnije samo uklonite i bacite u smeće. Pećnicu nećete morati ribati.16. U prljavi blender ulijte malo tople vode i deterdženta za posuđe i upalite ga nakratko. Isperite na kraju.

17. Perilica posuđa ne mora samo služiti originalnoj svrsi. U njoj možete prati sve gumene igračke.

18. Vlažnim maramicama za bebe očistite prašinu s namještaja, roleta, mrlje s pločica i ostalog. Ovo je odličan način jer maramice na kraju samo bacite u smeće.

vlazne-maramice1

Novi.ba/24hr

Ne propustite