O OVOJ SVADBI  PRIČA CIJELI REGION! Kum bio šokiran kad je vidio koga je izabrao za ženu! Gosti u čudu (VIDEO)

Region
O OVOJ SVADBI  PRIČA CIJELI REGION! Kum bio šokiran kad je vidio koga je izabrao za ženu! Gosti u čudu (VIDEO)
.

Svadba je priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pjesmu.

Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Muriasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mjestu, javlja BHRT.

Svadba је priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pjesmu. Izazvala je veliku pažnju stanovnika iz Rudog i susjednih gradova.

vencanje-1000x0

Foto. Printscreen

- S obzirom da je u početku bila malo neobična, izrazila je želju da nauči srpski jezik. Bio sam njen gost u Keniji mjesec dana, ja sam se vratio prije deset dana, a ona je došla prije tri dana. Biće sada tu, ući ćemo u proceduru stvaranja porodice kako bi dobila naše državljanstvo, mada je rijetkost u njenoj zemlji da se crnkinje udaju za bijelce.

Nairobi je grad od šest miliona stanovnika i tu je izuzetna retkost vidjeti ovakav slučaj. Mi smo došli da brišemo te kulturološke razlike, gastronomske i nacionalne, da pružimo pozitivan primer BiH kako može da se formira suživot između različitih rasa i različitih nacija - rekao je mladoženja Novak Jakovljević.

- Bila sam pet puta do sada ovde, nevjerovatno je, razlikuje se od Kenije, različitost kultura je prelijepa po meni. Sviđaju mi se ljudi, kajmak, ćevapi, rakija i drugo. Kenija je drugačija zemlja, tamo imamo mnogo životinja, divljinu, usjeve i mnogo nevjerovatnih atletičara. Jednostavno, morate da dođete da bi to doživjeli, bukvalno možete da dodirnete majmune, hranite krokodile. Trenutno razmišljamo da pokrenemo sopstveni biznis, ali u drugoj zemlji - dodaje mlada Penina Muriasi, piše BHRT.

Za sve goste, ali i za kuma priča o svadbi djelovala je nestvarno, sve do dana vjenčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu.

 - Prije par mjeseci, kada mi je kum rekao da će da bude svadba, djelovalo mi je pomalo nerealno sve to i neobično. Danas je to dokaz da ljubav može da pobjedi sve granice, vidimo jednu nesvakidašnju svadbu ovdje kod nas - dodao je kum Mladen Novaković.

Kažu da ljubav ne poznaje granice, boju kože i da pobjeđuje baš sve. Ona prava, iskrena emocija umije da sruši i najtvrđe zidove, a jedna takva se dogodila na ovim prostorima u Rudom.

Novi.ba/Alo

Ne propustite