EKSPLODIRALA BINA DOK SU ŽENE I DJECA IGRALI: 63 mrtvih u sali za vjenčanja, stravični prizori!

Aktuelno
EKSPLODIRALA BINA DOK SU ŽENE I DJECA IGRALI: 63 mrtvih u sali za vjenčanja, stravični prizori!
.

Mirvais Elmi kaže da je izgubio nadu u bolju budućnost poslije krvoprolića koje je igrom slučaja preživio sa svojom suprugom.

a-1000x0

Foto: Printscreen

U napadu su poginuli Elmijev rođeni brat i veliki broj članova šire porodice i prijatelja, tačnije više od 60 je mrtvih a ranjeno je preko 180 ljudi.

"Moja familija i moja supruga su u šoku. Ona ne može ni da govori. Stalno se trese i ima nesvjestice. Ja sam izgubio nadu u bolju budućnost. Poginuli su mi brat, rođaci i prijatelji. Nikad više u životu neću biti srećan. Nemam snage ni da idem na sahrane poginulima. Nemam snage, slab sam. Znam da ovo neće biti posljednja patnja u Avganistanu i da će se nesreća nastaviti", rekao je Elmi.

Mladin otac je izjavio da je u eksploziji poginulo 14 članova njegove porodice. Svjedoci navode da je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv kad je bio blizu bine oko koje se nalazio veliki broj žena i djece.

Krvoproliće se dogodilo u trenutku kad su SAD i talibani blizu postizanja dogovora koji bi mogao da vrati mir u zemlju gde građanski rat traje godinama.

Naime, SAD su spremne da povuku trupe iz Avganistana u zamjenu za to da se talibani obavežu da će prisustvovati mirovnoj konferenciji s legalno izabranim vlastima u Kabulu.

Daleko je mir

Predsjednik Avganistana Ašraf Gani je poslije napada održao hitan sastanak s bezbjednosnim službama kako bi se pronašlo rješenje za sprečavanje ovakvih napada u budućnosti. S obzirom na to da je napad izvršio avganistanski ogranak Islamske države, male su šanse da će u ovoj zemlji u dogledno vreme zavladati potpuni mir.

screenshot-2

Foto: Twitter

SVI SU VRIŠTALI I PLAKALI

Munir Ahmad, jedan od gostiju na svadbi, opisuje užas koji je nastao u trenutku: - Gosti su plesali i slavili, svi su bili veseli i smijali se. Onda je odjednom došlo do eksplozije. U trenutku je nastao totalni haos. Svi su vrištali i plakali za svojim najmilijima - rekao je on.

Novi.ba/Alo

Ne propustite