CIJELU KUĆU JE OBLOŽIO SA PUR PJENOM I NIKOME NIJE BILO JASNO ZAŠTO: Kad su vidjeli rezultat, ostali su u ČUDU!

Arhitektura i dizajn
CIJELU KUĆU JE OBLOŽIO SA PUR PJENOM I NIKOME NIJE BILO JASNO ZAŠTO: Kad su vidjeli rezultat, ostali su u ČUDU!
.

U skorije vrijeme se mnogo pažnje posvećuje izolacijama na objektima, a danas je došlo doba kada skoro svako ima neku vrstu izolacije na svome domu.

Nekako svi gledaju da to što prije urade, a zaista ima i nekih kvaliteta koje vam izolacija može pružiti, kao što to svako ko je ima upravo zna.

pur1
 
Sada smo pored svih izloacija nama poznatih našli jednu zaista neobičnu metodu. Već od davnih vremena se nastojalo riješiti piranje zagrijavanja objekta preko zime čime se uštedi na grijanju, a i vaš dom bude topliji, dok je u ljeto isto tako samo što vam je u domu ugodnija temperatura.

Nekada davno se otkrila izloacija, a to je bilo kada su radili izloaciju sa slamom, pa onda su to radili sa staklenom vunom, pa se danas najčešće koristi stiropor. Ipak, pored toga što mnogi koriste stiropor i da je to moderno, danas je došla jedna nova metoda, a ona podrazumijeva korištenje pur pjene.

pur2

Mnogi govore da je pur pjena danas jedan revolucionarni građevinski materijal zbog toga što sa njom može izolovati svoj dom, poslovnu zgradu, skladišta, farme ili ostale objekte. Pur pjena ili tzv. sprej pjena je veoma učinkovita kada je pitanje zaptivanja na zidovima, podovima ili krovovima, te za spajanje prozora i vrata što je njeno najčešće korištenje.

pur3

Kada nanesete pur pjenu, onda njen volumen raste čak 100 do 120 puta, a zbog toga je i jako važno što se ona prilagođava svakom obliku. Kada se koristi to obloganje sa pur pjenom, onda se dobija hidro izolacija zbog toga što ona pravi jednu vodootpornu barijeru koja će vam pružiti savršenu zvučnu i toplotnu izolaciju, a kako se to radi, možete pogledati u videu ispod.


 

Ne propustite