PUCANO NA SRPSKU PJEVAČICU, SUZE I KRV NA SVE STRANE: Doživjeli PAKAO u Bosni, JEZIV PRIZOR!

Aktuelno
PUCANO NA SRPSKU PJEVAČICU, SUZE I KRV NA SVE STRANE: Doživjeli PAKAO u Bosni, JEZIV PRIZOR!
.

Grupa "Tap 011", jedna od najpopularnijih bendova 90-ih, koju su činili Goca Tržan, Ivana Peters, Đorđe Pajović, Milan Bojanić i Petar Stupar, otrkili su tajnu iz zenita slave kada su u Bosni i Hercegovini jedva izvukli izvukli živu glavu!

goca-trzan-foto-srbijadanas-naslovna
- Dobili smo ponudu da pjevamo u diskoteci u Banjaluci i to samo dva dana poslije  potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Iako su nas svi ubjeđivali da se stanje smiri, krenuli smo i od Beograda do Banjaluke putovali 15 sati! Putevi su bili izorani od tenkova, benzin smo kupovali po nekim dvorištima, u kombiju nam je crklo grijanje ali sve smo to nekako podnijeli - prisjetila se Goca 16. decembrsa 1995. 

goca
- Kad smo prolazili između Brčkog i Bijeljine, vozač nam je rekao da se sagnemo jer tu još uvijek ima snajperista! Nismo mogli da vjerujemo šta se dešava, spustili smo glave i molili Boga da nam metak ne prosvira mozak - pričala je pjevačica.

Njen kolega iz benda Đole otkriva da su po dolasku u Banjaluku dobili otvorene prijetnje. 

tap011

- Vlasnik konkurentske diskoteke zvao je našeg menadćžera i rekao da bolje da ne pjevamo jer nećemo dobro proći. Mi smo se na to oglušili i na pola nastupa bačen je suzavac. Oko 2.000 ljudi se gušilo, nama su lile suze. Pobjegli smo kod di-džeja u zastakljeni dio. Jedan dečko me je izvukao napolje i dao mi da stavim snijeg na oči kako bi me manje pekle. Ma bio je strašan prizor, neki su pljuvali krv - prisetio se Đole.

- Uprkos svemu, osjećala se neka sreća u publici jer su vojnici tada skidali uniforme, okončao se rat i zvanično počelo primirje. Mi smo i sutradan nastupili u tom klubu, koji prima 2.000 ljudi, a došlo je duplo više naroda!

Pošto smo svirali dva dana, morali smo negdje do prenoćimo i odlučimo se hotel "Bosna", gdje pet godina nije radilo grijanje, niti je dotad bilo struje. Donijeli su nam neke kvarcne peći, ali ništa ni pomoglo. Spavali smo obučeni, a probudili smo se sa injem u nosu! - ispričao je pjevač nezaboravno iskustvo.

Novi.ba/Srbijadanas

Ne propustite