KORISTITE LI PRAZNE KUTIJE ZA SLADOLED: Kad čujete ovo, svaku ćete BACITI U SMEĆE, OPASNO MOGU NARUŠITI ZDRAVLJE!

Zanimljivosti
KORISTITE LI PRAZNE KUTIJE ZA SLADOLED: Kad čujete ovo, svaku ćete BACITI U SMEĆE,  OPASNO MOGU NARUŠITI ZDRAVLJE!
.

One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo

Plastične kutije od sladoleda izgledaju vrlo praktično i mnogi ih ne bacaju nakon što pojedu sav sadržaj. Lijepo ih operu i kasnije ih iskoriste za držanje ostataka od ručka ili zamrzavanje hrane. No, takva praksa uvelike ugrožava zdravlje ljudi.

shutterstock-1104216695

Naime, prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti hemikalije na namirnice koje spremate u njih. U to se ubrajaju kemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstancija koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

shutterstock-1403299985

Proizvođači jamče bezbrižno korištenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija se mora baciti u smeće. Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrijavaju u mikrovalnoj pećnici.

kutija-od-sladoleda-990x556

One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo. Stoga nemojte u njih spremati hranu koja je drukčijeg sastava od sladoleda i može “nagristi” plastiku. Radije nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.

20120729-plum-sorbet

Ne propustite