OVO JE SMISLIO ŽENSKI MOZAK: Trikovi u koje će se zaljubiti svaka žena, nakon njih ćete priznati da ženska domišljatost nema granice!

Praktična žena
OVO JE SMISLIO ŽENSKI MOZAK: Trikovi u koje će se zaljubiti svaka žena, nakon njih ćete priznati da ženska domišljatost nema granice!
.

Koliko god ne bi željeli morate priznati da ženska domišljatost ne poznaje granice. Svaka djevojka može da izgleda 100% sjajno, a da ne potroši gomilu novca i vremena na to.

1. Kada se umivate ne koristite peškir ako želite meku kožu – Ovaj trik je popularan u Koreji i veoma jednostavan. Nakon umivanja, lice odmah namažite hidratantnom kremom. Na taj način, koža će bolje upiti kremu i ostat će meka.

korisni-savjeti-1

2. Zagrijte pakovanje vašeg omiljenog pudera da biste izvukli i posljednju kap. Ako ste ostali bez korektora, a nemate vremena da kupite novi samo ga zagrijte fenom za kosu. Zagrijani korektor/puder će iscuriti niz tubu i moći ćete da ga iskoristite do posljednje kapi.

korisni-savjeti-2

3. Zagrijte stari karmin da bi izgledao potpuno novo. Stavite ispod njega svijeću i zagrijte ga. Punjenje će se odma rastopiti i raširiti po cijeloj odjeljku. Kada se ohladi, ruž će opet izgledati kao nov.

korisni-savjeti-3-620x701

4. Napravite ekološku maskaru koja ne oštećuje trepavice ni kožu. Smrvite par tableta aktivnog uglja. Pomiješajte sa prahom malo gela od aloje. Ova maskara je postojana, koja neće naškoditi vašim očima i koži.

korisni-savjeti-4-620x347

5. Koristite ljepljivu traku da spriječite da vam nokti frkću dok ih siječete. Umorni od traženja malih djelića noktiju po raznim čoškovima stana, samo zalijepite parče ljepljive trake na grickalicu i riješili ste problem.

korisni-savjeti-5-620x481

Novi.ba/Supersaveti/Foto: Profimedia

Ne propustite