NEUGODAN ZADAH: KAKO GA SE RIJEŠITI UZ POMOĆ NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH TRIKOVA

Praktična žena
NEUGODAN ZADAH: KAKO GA SE RIJEŠITI UZ POMOĆ NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH TRIKOVA
.

Niko ne voli loš zadah, a osim žvakaćih guma, postoji još nekoliko zanimljivih načina kako ovaj neugodan miris može nestati. 

los-zadah-pixabay

Glavni izvor neugodnog zadaha u većini je slučajeva prehrana pa treba paziti pri odabiru začina.

Čišćenje jezika 

jezik

Osim detaljnog pranja zubi, uvijek je dobro četkicom proći i po jeziku jer tamo se nalazi izvor neugodnih mirisa. Mekanom četkicom potrebno je protrljati gore-dolje laganim pokretima.

Prehrana s manje šećera 

dijeta-mrsavljenje-hrana-shutterstock-e1538157839508

Prehrana također ima bitan utjecaj na zadah. Više šećera nekada znači i neugodan miris. Šećer izaziva bakterije koje fermentiraju u ustima. Posebno su opasni slatkiši kao što su gumeni bomboni ili karamele.

Dijeta 

mrsavljenje-proteini-580x290

Kod dijeta ili pak prehrane u kojoj ima manje ugljikohidrata također dolazi do problema sa zadahom jer u tom slučaju tijelo troši energiju iz stanica masti, a opuštaju se ketoni koji onda uzrokuju neugodan miris.

Začini 

zacini-670x298

Neki začini pogoduju neugodnom mirisu iz usta, dok ga neki sprečavaju. Češnjak je dobro poznati izvor neugodnog zadaha, dok je kardamom začin koji sadrži antibakterijska svojstva i koristi se kao prirodni osvježivač daha.

Dovoljno tekućine

voda-zdravlje-portret

Ispijanje mnogo vode ujedno znači i svježi dah. Osim vode, mogu poslužiti i brojni čajevi, kao što je onaj od mente ili pak đumbira koji je dobar za niz stvari.

 Novi.ba/Zdravlje/Foto; Profimedia

Ne propustite