PRAVA ISTINA STANJA MIGRANATA U BOSNI I HERCEGOVINI: Prepušteni milosti lokalnog stanovništva koji im daju hranu da prežive! Među njima je i tek rođena beba, rođena je u Sarajevu a sad spava pod vedrim nebom u brdima kod Ključa

Objavljeno:18.08.2019 - 08:20
A A A Times Arial

Na Facebook profilu jedne humanitarne radnice iz BiH objavljene su fotografije migranata koji spavaju pod otvorenim nebom u Velečevu nadomak Ključa. 

screen-shot-08-18-19-at-08-21-am

Među njima je i beba rođena prije nekoliko mjeseci u Sarajevu.

Jučer su im humanitarci podijelili odjeću, voće i slatkiše.

Lijep primjer: Migranti kupe sijeno da zarade za kartu

screen-shot-08-01-19-at-10-18-pm
Da nisu svi migranti isti, baš kao i svi drugi ljudi, odavno je jasno. No, najnoviji i dakako jedan od pozitivnijih primjera su migranti iz Ključa.

screen-shot-08-01-19-at-10-17-pm

Nekoliko njih radi za mještane i na taj način pokušava zaraditi novac za kartu do Bihaća. Oni tako kose travu, nose sijeno i obavljaju još neke poslove u zavisnosti od dogovora s lokalcima. 

screen-shot-08-01-19-at-10-17-pm-002

Riječ je o migrantima koji budu zadržani na policijskom punktu u Velečevu, jer nemaju validnu dokumentaciju za nastavak putovanja.

migranti

Policija na tom mjestu zaustavlja autobuse i automobile koji saobraćaju u pravcu Bihaća. 

screen-shot-08-01-19-at-10-17-pm-001

Na ovom mjestu svakog dana osvane nekoliko porodica, tu prave improvizirana skloništa, spavaju, jedu, piju, preživljavaju, doslovno. 
 

Izvor; avaz.ba

Foto: avaz.ba / bhindex

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!