Ove stvari vam uništavaju veš mašinu: Evo zbog čega ne bi trebalo da dozvolite da se tu nađu!

Objavljeno:17.08.2019 - 22:26
A A A Times Arial


Ove stvari vam uništavaju veš mašinu: Evo zbog čega ne bi trebalo da dozvolite da se tu nađu! Ako želite da sačuvate i vrijeme i novac, ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš-mašinu.

ves-masina-620x348

1. Kovanice

kovanice-620x310

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu napraviti veliku štetu, a evo i zašto.

Kovanice tokom pranju mogu da prođu filter i da završe u odvodnoj pumpi i tako unište krilca u odvodu. Takođe mogu da se zaglave u odvodnoj cijevi i da blokiraju izbacivanje vode iz veš mašine, a u rijetkim slučajevima mogu oštetiti i staklo na vratima bubnja.

2. Ključevi

kljucevi-620x414

Ključevi nikako ne bi smjeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro proverite sve džepove prije nego što ubacite farmerke na pranje.

Razlog za to je što ključevi mogu ogrebati unutrašnost mašine, oštetiti bubanj i stakleni dio vrata.

3. Grudnjak sa žicama

grudnjak-620x465

Ono što može oštetiti vašu veš-mašinu je i grudnjak sa žicama. Osim što vam žica iz grudnjaka može oštetiti drugu odjeću, može uništiti i gumu veš-mašine.

4. Dlake kućnog ljubimca

dlake-620x620

Dlaka vašeg ljubimca može naštetiti vašoj veš-mašini jer se može zalijepiti za bubanj ili što je još gore – začepiti odvod.

5. Otirači za cipele

otirac-620x383

Otirači za cipele nikako ne bi smjeli završiti u veš mašini i zato se preporučuje da ih operete ručno jer guma sa otirača može oštetiti pumpu i odvod mašine.

6. Patike

patike-620x392

Patike ne bi trebalo da perete u veš mašini: i to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje.

Novi.ba/Kucasnova/Foto:Profimedia

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia