Da li biste jeli jaja kuhana u urinu? Pročitajte koje su ostale bizarne navike Kineza!

Kiosk
Da li biste jeli jaja kuhana u urinu? Pročitajte koje su ostale bizarne navike Kineza!
.

Da, policija u Kini nema pse (možda zato što ih sve pojedu), ali zato koriste guske. One imaju super vid, a i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima... Ako dosad niste mislili da su Kinezi u mnogo čemu malo bizarni, sad hoćete.

Izdvajamo deset najčudnijih navika Kineza, neke bismo mogli i pokupiti (a neke ni u ludilu).

Ako ste dijete u Kini možete obaviti nuždu bilo gdje

Mali Kinezi imaju posebnu vrstu pantalona, koja im omogućava da lakše obave veliku nuždu. Učestala je pojava da majke drže dijete iznad kanti za smeće, a pantalone, zahvaljujući rupi na zadnjici, ne moraju ni skinuti. Zanimljiv prizor.

Policijske guske

guske2

Da, policija u Kini nema pse (možda zato što ih sve pojedu), ali zato koriste guske. One imaju super vid, a i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima.

Vraćanje djevičanstva

Vrlo popularno među Kineskinjama. Prije braka podvrgavaju se operaciji kako bi neke stvari vratile na svoje mjesto.

Pidžame

pidzama

Ne da vam se presvlačiti u odjeću? U Šangaju nećete izgledati čudno ako na ručak ili plac odete u pidžami. Tamo je to novi trend.

Porijeklo fudbala: Kina

fudbal

Navodno je fudbal nastao u Kini. Tamo postoji igra cuju, koja bukvalno znači udariti loptu nogom. Bila je prilično popularna kojih 200-tinjak godina prije i poslije nove ere. Proširila se na Vijetnam, Koreju i Japan, a danas je svugde poznata kao fudbal.

Dobijanje imena djece

Kod nas djeca dobivaju imena po likovima iz sapunica, a u Kini po Olimpijskim igrama. Aoyun je često ime u Kini, a znači Olimpijske igre.

Zanimljivo kuhana jaja

jaja-1

Kinezi jedu i jaja kuvana u urinu. Način pripreme: jaja se cijeli dan kuhaju u urinu dječaka mlađih od 10 godina. Po kineskoj medicini, donosi brojne zdravstvene dobrobiti, kao bolju cirkulaciju. Mi ne bismo probali.

Svi na godišnji idu istovremeno

Za vrijeme kineske nove godine 3,7 milliona Kineza uzima godišnji i putuje.

Izbjegavanje saobraćaja

guzva3

Ovo bismo i mi mogli pokupiti. Ako zapnete negdje u saobraćaju, motociklist dođe da vas pokupi i odveze na željenu destinaciju. Takođe, sa motociklistom stiže i neko ko će čekati da se gužva raščisti u autu umjesto vas.

Njima ne treba Živi zid

Stanovnici Kine nikada ne teraju iz svojih domova, čak i ako se cijelo područje oko njih ponovo izgrađuje. Graditelji moraju graditi oko kuća čiji su stanovnici odbili napustiti svoj posjed.

Novi.ba/Republikars

Ne propustite