NI SLUČAJNO NE SMIJETE PITI VODU KOJA JE STAJALA U AUTOMOBILU NA SUNCU: Razlog će vas iznenaditi!

Zanimljivosti
NI SLUČAJNO NE SMIJETE PITI VODU KOJA JE STAJALA U AUTOMOBILU NA SUNCU: Razlog će vas iznenaditi!
.

Toplina može promijeniti sastav napitka ako ga ostavite u plastičnoj boci

Na ljetnim vrućinama, bočica s vodom nezaobilazan je dodatak koji nosimo posvuda sa sobom. Instantno osvježenje dobro dođe u pregrijanom automobilu, ali budite oprezni sa sadržajem koji ne uspijete popiti odjednom.

Ne ostavljajte vodu i druga pića u plastičnim bocama u automobilu koji je parkiran na suncu jer toplina može promijeniti sastav napitka u njima. Plastične boce pri zagrijavanju ispuštaju štetnu tvar bisfenol A, koja u tijelu oponaša estrogen, uzrokuje hormonsku neravnotežu, a povezuje se i s mnogim drugim bolestima, poput pretilosti i dijabetesa.

flasa

Ispuštaju se i opasni metali

Toplina može promijeniti sastav napitka ako ga ostavite u plastičnoj boci, a nju zaboravite u automobilu parkiranom na suncu. Naime, ako je temperatura zraka 30 Celzijevih stupnjeva, u automobilu će dostići 45 nakon samo pola sata, a ljeti temperature u vozilima dosežu čak i između 50 i 70 stepeni.

flasa1

Pri takvim ekstremnim uvjetima nije poželjno ni sjedati u automobil, a kamoli piti pića iz plastičnih boca koje u njemu stoje. Na visokim temperaturama plastična ambalaža uzrokuje i ispuštanje metala antimona, koji također može biti vrlo štetan za organizam.

boca-s-vodom-s-filterom-aktivnog-uglja

Ne propustite