Crvenim tepihom u Sarajevu prošetale brojne poznate ličnosti

Bosna i Hercegovina
Crvenim tepihom u Sarajevu prošetale brojne poznate ličnosti
.

Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, regije i svijeta prošetale su večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, večeras su prošetali oskarovac Eugenio Caballero, dobitnici Počasnog Srca Sarajeva Alejandro Gonzalez Inarritu, Pawel Pawlikowski, zatim ekipa filma "Sin" predvođena redateljicom Ines Tanović, čijom će svjetskom premijerom biti otvoren jubilarni SFF, javlja Anadolu Agency (AA).

Poljski režiser Pawel Pawlikowski među prvima je prošetao crvenim tepihom, a, kako je kazao, sa Sarajevom je povezan već decenijama.

"Osvojiti Srce Sarajeva znači mnogo. To je grad s velikim i jakim srcem koje je preživjelo dosta toga, tako da sam oduševljen", rekao je Pawlikowski prije svečane ceremonije.

Meksički režiser, producent i scenarista Alejandro Gonzalez Inarritu, još jedan dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, izjavio je da je o SFF-u i Sarajevu čuo samo najljepše.

"Dva sata sam u ovom gradu i predivno je. Obično na svakom festivalu postoji distanca, čini ga elita kinematografije. Na ovom festivalu učestvuju obični ljudi i oni su ga i napravili. I to je, znam, drugačije od svakog drugog festivala koji sam vidio. Uvjerio sam se i sam u ono što sam čuo. Ono što volim ovdje je činjenica da se publika okupila u centru grada. Sviđa mi se to. Sutra ću i sam posjetiti grad", rekao je Oscarom nagrađeni režiser.

 

Ne propustite