STAVILA JE LIST KUPUSA U GRUDNJAK PRIJE SPAVANJA: Kad se ujutro probudila NIJE MOGLA DA VJERUJE!

Praktična žena
STAVILA JE LIST KUPUSA U GRUDNJAK PRIJE SPAVANJA: Kad se ujutro probudila NIJE MOGLA DA VJERUJE!
.

Kupus nije samo za jelo, nije samo zdrava namirnica da se konzumira u salatama već je dragocijeni lijek koji izvlači upale iz tijela, pa tako pomaže mladim mamama i trudnicama da olakšaju grudi i izvuku upalu, naročito one koje doje.

kupus

Pri svojoj sljedećoj kupovini, stavite kupus više.

Ovaj trik pomaže i kod drugih upala, upala koljena, zglobova odnosno i drugih dijelova tijela, samo treba biti uporan.

Na grudi se stavljaju svježi listovi kupusa preko kojih je prethodno dobro proći valjkom za tijesto kako bi omekšalo i bolje prionulo uz prsa. Osim toga, tako se aktiviraju ljekovita svojstva. Možete ih držati nekoliko sati ili čak spavati s njima.

Kupus je bogat vitaminima C i K, te folnom kiselinom, kalcijem, kalijem, magnezijem i željezom te je zbog tih svojstava dobar lijek za ublažavanje glavobolja također.

kupus

Dugo vremena se mislilo kako nošenje grudnjaka tokom noći može spriječiti opuštanje grudi u kasnijoj životnoj dobi, ali najnovije istraživanje pokazalo je kako su ove tvrdnje potpuno neistinite.

Stručnjaci su kazali kako ne samo da brushalter tokom spavanja ne može spriječiti opuštanje grudi, već može i ograničiti limfne žlijezde koje pomažu izbaciti toksine iz grudi.

kupus

Dr Rankin iz Londonske ljekarske klinike istraživanjem je otkrila kako je opuštanje dojki neizbježno jer tkivo vremenom polako gubi elastičnost, a nošenje grudnjaka tokom spavanja to neće moći spriječiti.

Promjena dojki neizbježna je i njihova veličina nema veze s tim. Grudi veće veličine sklone su ranijem progibu, ali grudi manjih veličina također su pogođene gravitacijom, te se i male grudi opuštaju.

sagg

 

Ne propustite