ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Ove 2 GODINE su najteže i najsretnije za svaki brak

Praktična žena
ISTRAŽIVANJE POTVRDILO:  Ove 2 GODINE su najteže i najsretnije za svaki brak
.

Parovi često ne shvataju da je za srećan porodičan život potreban trud oba partnera. 

Prema posljednjim podacima, 950 000 brakova u Evropi (od 2,1 milion), zavši razvodom. Psiholozi su u saradnji sa advokatima uradili istraživanje i ustanovili koja je godina braka najsrećnija, a koja najteža. Studija je pokazala koji sve faktori mogu biti razlog za razvod braka.

marriage

3 GODINE

Vlada mišljenje da ljubav traje samo 3 godine. Tada parovi ili raskidaju ili više ne idealizuju svoju vezu kao ranije. U stvarnosti, nakon 3 godine veze, ljudi lakše prihvataju slabosti svojih partnera i stoga se osjećaju ugodnije u vezi. Uobičajeno je i da nakon 3 godine porodičnog života, partneri odluče da imaju dijete.

Posljedično, njihova veza postaje snažnija. Zato se za treću godinu vjeruje da je najsretnija godina braka.

make-living-together-before-marriage-work-for-you

5. GODINA

Prvi pravi problemi mogu početi u petoj godini porodičnog života. Tokom ovog perioda, djeca su mala i zahtjevaju mnogo brige. Teško je uskladiti posao, kućne obaveze i druge svakodnevne probleme. Nakon 5 zajedničkih godina, parovi počinju da razmišljaju o razvodu i obrate se advokatu. Za ovu godinu se vjeruje da je najteža godina braka.

brokenmarriage1creditshutterstsockcom

7. GODINA

Ako par ostane zajedno nakon 5 godina braka, čeka ih sljedeća prepreka. To je sedma godina porodičnog života koju stručnjaci nazivaju "zid". Tada, porodični život postaje rutina. Mogu se javiti finansijski problemi, pitanja vezana za brigu o djecu i djeljenju kućnih obaveza.Ovo je veoma komplikovan period. Ako partneri uspiju da ga prevaziđu sa rukom u ruci, onda je ispred njih srećan i snažan brak.

prevara-u-vezi-pravara-u-braku-prevario-me-je-opristiti


 

Ne propustite