"Svom najboljem drugu sam bio kum na vjenčanju..."

Kiosk
"Svom najboljem drugu sam bio kum na vjenčanju..."
.

"Najboljem drugu sam bio kum na vjenčanju. Odgovarao sam ga od ženidbe jer sam smatrao da je premlad i da ga žena guši, ali kad je on to čvrsto riješio podržao sam ga i naravno bio mu kum. 

wedding

(Foto: Pexels.com) 

Ženu mu nisam naročito gotivio, ali sam se družio s njima kad su imali vremena. Imaju dvoje zlatne djece.

sad-man

(Foto: Pexels.com) 

Moj kum je imao infarkt miokarda prije pola godine, koji mu je presudio, a ja od kad je otišao svako malo idem kod njega kući, pa često i prespavam tamo da se nađem njegovoj ženi i djeci da lakše prebrode sve to.

image-man-sad-depressed-lonely

(Foto: Pexels.com) 

 Sad tek uviđam šta je on vidio u njoj. Iskreno teško mi je i samom sebi to da priznam i znam da je bolesno i pogrešno ali sve me više i više privlači njegova Sneža. Naravno neću ništa s njom. Ne pada mi ni na kraj pameti.

(Ispovesti.com) 

BONUS ISPOVIJEST: 

"Za koji dan biće 25 godina od kako sam se doselila u Toronto. Sve ove godine bez nekih većih pauza radim, redovno mi plaćaju i redovno uzimam godišnji odmor. 

U početku sam iznajmljivala stan koji je gazda održavao bez pogovora, kasnije kupila kuću. Udala sam se za Kanađanina kome je sasvim normalno da bude uključen u sve kućne poslove i odgajanje djece, a istovremeno mi se obraća sa poštovanjem, kao i ja njemu uostalom. 

valentine-day-happy-young-couple-outdoors-1368-27717

Naše plate su dovoljne da kupimo sve što je neophodno od hrane, odeće, kućnih aparata, nameštaja... Kad nam se rodilo drugo dijete kupili smo veću kuću, oboje menjamo svoje automobile svakih 5 godina, jednom godišnje idemo na duži godišnji odmor a bar još 4-5 na kraća vikend putovanja.

happy-woman-jumping-in-golden-wheat-1-1024x640-1

Sad gledamo i vikendicu sad da uzmemo da se pripremimo za penziju. Nije ovo hvalisanje, nije ni luksuz. Ovo je sasvim običan, skroman život. A gdje vi živite?"

(Ispovesti.com)

BONUS ISPOVIJEST: 

... Cijeli život sam bila siromašna i gladna. Do skoro nisam znala kakvog su ukusa milka čokolada, kinder jaje, pomfrit, pljeskavica, pica...

Ma skoro sva hrana. Zaposlila sam se, dobro zarađujem i većinu trošim na hranu. Toliko sam željna svega, želim sve da probam.

Odem u restoran i želim sve sa menija. Uđem u radnju i natrpam kolica raznom hranom i slatkišima. Skroz sam neiživljena.

sad-beautiful-woman-looking-camera-feeling-lonely-and-heart-broken-4k-4eg-e4ucg-f0003

(foto: Ilustracija)

Naravno, zbog svega toga sam se ozbiljno ugojila. Smršaću, srediću kilažu, ali samo još malo želim da uživam u hrani.

Mislim da sam zaslužila da prvi put sa 30 godina probam hranu koju sam ranije samo gledala. Pa neka sam i debela.

woman

(foto: Ilustracija)

BONUS ISPOVIJEST:

"Prije par godina moja prijateljica se udala za nekog, malo je reći, smiješnog dečka. 

desperate-and-sad-woman-crying-hghexxgqe-thumbnail-full01

Uvijek je bio nebitan, nizak, mali, mršav, ružan... Čestitala sam joj i poželjela sve najbolje, al sam u sebi razmišljala kako je totalno uništila život pored njega. 

cs-6-signs-your-uncontrolled-crying-is-pseudobulbar-affect-not-depression-722x406

Bio je poljoprivrednik i seoski stočar. Nakon godinu dana, ona se porodila, rodila mu je kćerku. Nakon porođaja izgubila je par prednjih zuba, i imala nekih 15 kilograna viška. 

sad-alone-crying-girl-on-bedsad-alone-crying-girl-on-bed

Ja sam se u međuvremenu udala za lijepog, zgodnog, jako privlačnog dečka. Rodila mu dijete I dobila nekih 7 kilograma viška. Nju je njen muž tretirao kao kraljicu, njihova ljubav se iz daleka vidjela. 

cry-woman-6

Dok je mene moj izbegavao na široko, i rekao mi da sam debela. Čini mi se da sam ja svoj život uništila a ne ona. Sad joj zavidim."

 

Ne propustite