Tri teška udesa u Sarajevu: Jedno poginulo, ima povrijeđenih

Aktuelno
Tri teška udesa u Sarajevu: Jedno poginulo, ima povrijeđenih
.

Vozač renoa poginuo u sudaru s autobusom u Doglodima, dvije osobe teško su povrijeđeno u sudaru pežoa i kombija u Krivoglavcima, dok je Rakovici u sudaru s kamionom povrijeđen vozač automobila.

Nakon što je jutros u teškoj saobraćajanoj nesreći poginuo vozač autoomobila reno, koji se sudario s autobusom GRAS u Bojničkoj ulici u naselju Doglodi, tokom dana u Sarajevu dogodile su se još dvije teže saobraćajne nezgode.

Vozač GRAS autobusa u 8 sati je sa oko 50 putnika krenuo iz Dobroševića ka Stupu. Vidjevši da je reno prešao u njegovu traku, pokušao je izbjeći auto i popeo se na trotoar. Međutim, sudar je bio neizbježan, a vozač automobila je stradao na mjestu. Saobraćaj je zbog uviđaja bio potpuno obustavljen.

Oko 12 časova, u sudaru automobila pežo i kombija fijat, koji se dogodio kod Vogošćanske petlje u Krivoglavcima, teške tjelesne povrede zadobili su vozač i suvozač iz pežoa, potvrđeno je za "Faktor" iz MUP KS.

Na mjestu nesreće, osim policije i Hitne pomoći intervenisali su i vatrogasci, koji su morali izvući povrijeđene iz smrskanog vozila.

"Povrijeđene osobe su prevezene u KCUS, gdje su im ljekari konstatovali teške povrede. Formira se uviđajna ekipa, a na mjesto događaja izašao je i kantonalni tužilac, koji će rukovoditi uviđajnim radnjama", kazala je portparol MUP KS Suvada Kuldija.

Sat kasnije na putu Ilidža – Blažuj došlo je do sudara kamiona i putničkog automobila, čiji je vozač pretrpio povrede.

(Faktor.ba)

Ne propustite