SVAKOG JUTRA JELA JE TROJE JAJA ZA DORUČAK: Nakon samo sedmicu, rezultati su bili NEVJEROVATNI, DA LI BISTE PROBALI?

Zdrav život
SVAKOG JUTRA JELA JE TROJE JAJA ZA DORUČAK: Nakon samo sedmicu, rezultati su bili NEVJEROVATNI, DA LI BISTE PROBALI?
.

Stephanie Eckelkamp je primijetila kako više ne osjeća glad već u 10 sati ujutro, kao što je to osjećala prije kad bi za doručak pojela bananu ili jabuku.

Ova žena je odlučila promijeniti navike i svako jutro za doručak pojesti tri jaja.

Učinak je opisala je u članku koji je objavljen na stranici Organic life.

jaja2

''Ujutro u žurbi uglavnom pojedem samo bananu ili jabuku. Primijetila sam da me taka doručak čini nervoznom i glad počnem osjećati puno prije ručka. Zato sam odlučila promijeniti navike i dala sam sama sebi zadatak '', sedam dana ću svako jutro pojesti tri jaja - počela je Stephani svoju priču.

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a k tome su i jeftina u odnosu na druge zdrave namirnice.

jaja1

''Aktivna sam osoba, jedem poprilično uravnoteženu prehranu i zaključila sam kako su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje dosad nisam ujutro unosila u organizam'' , kaže Stephani i kaže kako su joj uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadili i odlučila je malo "začiniti" svoj obrok s jajima.

jaja

Tako je u kajgana dodala kukuruz i grašak. Dan poslije je dodala u tu kombinaciju i avokado i korijander, a treći dan je jajima dodala i kelj. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživjela je. Shvatila je da joj ništa ne smije biti izgovor za preskakanje doručka.

jaje

''Prije svega više nisam bila gladna već u deset ujutro nego sam bez kruljenja u želucu dočekala vrijeme ručka. Zbog toga sam se i lakše mogla usredotočiti na posao, jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna niti sam imala potrebu popiti još kafe'',  otkrila je Stephanie prednosti koje joj je donio doručak s tri jaja.

Kaže da je osim toga zbog ovakvog doručka svako jutro imala i deset minuta vremena za sebe.

jaje1

Ne propustite