Meotorolozi pozvali na oprez, nevrijeme će pogoditi Srbiju večeras

Region
Meotorolozi pozvali na oprez, nevrijeme će pogoditi Srbiju večeras
.

Od u,dara gr,oma stra..dalo je 17 ovaca i jagnjadi, te potpuno izgorjela štala sa 2.000 bala sijena na imanju porodice Brane Đurevića u selu Bjelosavljevići kod Sokoca u Srbiji, potvrdio je komandir vatrogasnog odeljenja Sokolac Mile Šarac.

Šarac je rekao da je vatra na štali kasno primijećena i zbog neblagovremene dojave vatrogasci nisu uspjeli da spase objekat, iako su intervenisala četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila od 16 do 18 časova.

vatrogasci

Podsjetimo, Hidrometeorološki zavod upozorio je da se na jugu i istoku Srbije očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vjetrom.

pljusak

Kako se navodi, oblačnost koja će prije podne i sredinom dana na sjeveru i sjeverozapadu Srbije uslovljavati lokalno obilne pljuskove sa količinom padavina većom od 20 milimetara za tri sata, poslije podne i uveče izmestaće se ka jugu i istoku Srbije.

grom

Poslije podne i uveče očekuje se postepeno razvedravanje. Vetar će biti umjeren, na istoku i u planinskim predjelima povremeno jak, sjeverozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura kretaće se od 14 do 19 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepena, u Negotinskoj Krajini do 29.

kisa

(foto: Alo.rs)

U petak će na sjeveru Srbije i u planinskim predjelima biti promenljivo oblačno, a u ostalim krajevima pretežno sunčano. Od subote u svim krajevima pretežno sunčano i postepeno toplije. U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice najviše temperature biće od 32 do 35 stepeni, prenose srbijanski mediji.

sunce-jpg

Ne propustite