NEVJETOVATNO! Stavio je drvenu kvačicu na otvor za ventilaciju u autu i pogledajte šta se dogodilo!

Kiosk
NEVJETOVATNO! Stavio je drvenu kvačicu na otvor za ventilaciju u autu i pogledajte šta se dogodilo!
.

U trgovinama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvježiti i učiniti je ugodnijom. No zašto sami ne biste napravili potpuno prirodan miris gotov za nekoliko sekundi?

61521130-kvacica-za-rublje

Želite li da vaš automobil uvijek lijepo miriše i pruži vam udobnu vožnju, ne morate ga opskrbiti kupovnim mirisima koji često sadrže i kemikalije.

Napravite sami prirodan miris za auto koji će vas stajati svega nekoliko kuna, a bit ćete gotovi za 5 sekundi.

Sve što vam treba je drvena kvačica i eterično ulje po želji. Kvačicu natopite s nekoliko kapi ulje te je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gdje se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil.

ulje-cajevca

Zahvaljujući protoku zraka miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, u fotogaleriji izdvojili smo 5 eteričnih ulja iz trgovina koja djeluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost te sadrže ekstrakte slijedećih biljaka:

1.    Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne djece te pomaže kod nesanice, stresa i depresije.

mandarina

2.    Manuka djeluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove te opušta napetost u mišićima.

manuka-med

3.    Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu te ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu te pomaže opuštanju mišića.

61676469-voda-limun-voda-s-limunom

4.    Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a otjerat će i insekte koji mogu zalutati u automobil.

lavanda3

5.    Arapski jasmin djeluje smirujuće te pomaže kod anksioznosti. Lijepo se kombinira s citrusima, drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.

Novi.ba/Zadovoljna

Ne propustite