NAJNOVIJE UPOZORENJE: Stiže jako nevrijeme, stanovnici OVIH KRAJEVA prvi na udaru!

Kiosk
NAJNOVIJE UPOZORENJE: Stiže jako nevrijeme, stanovnici OVIH KRAJEVA prvi na udaru!
.

Hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se na jugu i istoku Srbije očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vjetrom.

Kako se navodi, oblačnost koja će prije podne i sredinom dana na sjeveru i severozapadu Srbije uslovljavati lokalno obilne pljuskove sa količinom padavina većom od 20 milimetara za tri sata, poslije podne i uveče izmjestaće se ka jugu i istoku Srbije.

Sutra će na sjeveru Srbije i u Negotinskoj Krajini biti pretežno sunčano, dok će u ostalim krajevima biti umjereno do potpuno oblačno, ponegdje s kratkotrajnom kišom.

kisa

Poslije podne i uveče očekuje se postepeno razvedravanje.

Vjetar će biti umjeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, sjeverozapadni, uveče u slabljenju.

promet-kisa

Najniža temperatura kretaće se od 14 do 19 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepena, u Negotinskoj Krajini do 29.

U Beogradu će jutro biti umjereno oblačno, u toku dana pretezno sunčano, dok će vjetar biti umjeren, sjeverozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura kretaće se oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 24.

PROGNOZA ZA BIH

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 13; Bihać, Gradačac, Sarajevo, Tuzla, Bijeljina 17; Brčko, Bugojno, Sanski Most, Banja Luka 18; Doboj, Zvornik, Prijedor, Srebrenica 19; Jajce 20; Livno 22; Grude, Mostar 23; Bileća 24; Neum 25; Trebinje 28;

Sutra se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje u centralnoj i istočnoj Bosni je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu od 27 do 31 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva se očekuje smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 21 °C.

kisa-vrijeme-auto-voznja-pixabay-07

SREDNJOROČNA PROGNOZA

Nestabilno vrijeme sa padavinama u vidu lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom zadržat će se do srijede, kada u poslijepodnevnim satima slijedi postepeno razvedravanje. 

Najintenzivnije padavine prognoziraju se za zapad i sjever Bosne, dok se u ostalim krajevima naše zemlje očekujemo umjerene padavine. Od 15. augusta, pa do kraja mjeseca izgledno je stabilno vrijeme, bez padavina.

Već od srijede, prognozira se pad temperatura za 10°C. Ugodnije vrijeme zadržat će se do 19. augusta, sa vrijednosti jutarnjih u Bosni od 10 do 15, a dnevnih od 24 do 29°C. U istom periodu u Hercegovini minimalne se očekuju od 18 do 23, a maksimalne od 27 do 32°C. Od 20. augusta temperature će biti više za par stepeni u odnosu na protekli period.

 

Ne propustite