ANĐELA PROSLAVILA 106. ROĐENDAN: Cijeli život je jela samo DOMAĆU HRANU, a jedna stvar joj je SAČUVALA ZDRAVLJE! (FOTO)

Zdrav život
ANĐELA PROSLAVILA 106. ROĐENDAN: Cijeli život je jela samo DOMAĆU HRANU, a jedna stvar joj je SAČUVALA ZDRAVLJE! (FOTO)
.

Anđela Šoštarić iz Drenja Brdovečkog u Hrvatskoj nedavno je proslavila 106. rođendan. Članovi njene porodice otkrili su za čemu ona duguje svoju dugovječnost.

 "Baku zdravlje služi odlično, nema ni pritisak ni šećer i ne pije nikakve lijekove", započeo je razgovor njen unuk Ivan Šoštarić (46, koji je zajedno sa porodicom pripremao slavlje iznenađenja za baku Anđelu.

Proslavila je 2. avgusta 106. rođendan.

anselaaa

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/RADIO BANOVINA

Ivan priča kako je riječ o skromnoj seoskoj ženi koja je život provela na njivi i brinući o seoskom gazdinstvu.

"Nema ona puno zemlje, nije to veliko gazdinstvo, ali imala je krave, svinje i kokoške. Uzgajala je pšenicu i kukuruz. Sve je to bilo za lične potrebe, tako da nisu ništa prodavali. Ona se bavila domaćinstvom i radom na zemlji, a moj đed je radio u fabrici. Imali su dvojicu sinova. Mislim da joj je život bio naporan, ali bez velikih stresova i problema s kojima se nose ljudi današnjice", nastavio je Ivan.

Anđela čitavog života jede samo domaću hranu koju je sama uzgojila, a nije izbirljiva pa jede sve što joj skuhaju.

andela1

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/RADIO BANOVINA

"Malo slabije jede meso, više voli povrće. Inače svakog dana popije čaj ili kafu. Čaju obično dodamo malo rakije, tek toliko za miris, da nije prazan čaj. I to je sve. Nema problema s venama ni drugih zdravstvenih tegoba pa ne ide kod doktora", kaže njen unuk.

"Inače, baka nema zube, izgubila ih je davno, pa često zna da se nasmije i kaže da je znala da će doživjeti tolike godine, da bi dala da joj se izrade novi zubi davnih dana", nasmijao se.

ansela2

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/RADIO BANOVINA

Ostali članovi porodice nisu doživjeli tolike godine. Mlađi Anđelin sin je prem.inuo, a stariji ima više od 80 godina. Prem.inuo joj je i suprug 1982. godine, ali i sve poznanice i prijateljice. Ima jednog unuka i sedam praunuka.

(Novi.ba/24sata.hr/Foto: Printscreen Youtube, Radio Banovina)

Ne propustite