KILOGRAMI SE TOPE: Dijeta 9 kg u 14 dana – jelovnik, savjeti i iskustva

Zdrav život
KILOGRAMI  SE TOPE: Dijeta 9 kg u 14 dana – jelovnik, savjeti i iskustva
.

Isprobali ste brojne dijete, ali nijedna nije imala učinka? Čak i ako ste skinuli nekoliko kilograma, oni su se ubrzo vratili? Predstavljamo vam dijetu za koju upućeni tvrde da skida devet kilograma u samo dva tjedna i to bez yo-yo efekta.

kilogrami

Osobno je nismo isprobali jer smo pobornici zdrave i uravnotežene prehrane, no za one s jakim karakterom koji su se odlučili za brzo mršavljenje donosimo detaljna pravila poznate dijete 9 kg u 14 dana:

dijeta

Prvi dan dijete

Doručak: kava bez šećera;
Ručak: 2 kuhana jaja, špinat s malo soli;
Večera: 3 komadića goveđeg mesa sa žara, zelena salata i svježi celer.

hitna-dijeta

Drugi dan dijete

Doručak: kava bez šećera i pecivo;
Ručak: jedan veliki komad mesa, zelena salata i voće;
Večera: kuhana šunka.

dijeta-mrsanje-pexels-20

Treći dan dijete

Doručak: kava bez šećera i pecivo;
Ručak: 2 kuhana jaja, zelena salata i rajčica;
Večera: kuhana šunka, zelena salata.

dijeta

Četvrti dan dijete

Doručak: kava bez šećera i pecivo;
Ručak: jedno kuhano jaje, svježa mrkva i sir;
Večera: voće i jogurt.

dijeta3

Peti dan dijete

Doručak: mrkva s limunom i kavom;
Ručak: kuhana riba i rajčica;
Večera: jedan komad mesa s roštilja, zelena salata.

dijeta

Šesti dan dijete

Doručak: čaj s limunom;
Ručak: piletina na žaru;
Večera: 2 kuhana jaja i svježa mrkva.

limun-dijeta

Sedmi dan dijete

Doručak: čaj s limunom;
Ručak: pečeno meso, voće;
Večera: što god poželite.

dijeta

Napomena

lkohol je u ovoj dijeti zabranjen, kava bi trebala biti bez šećera, a salata može biti začinjena samo sokom od limuna. Ako se ne spominju količine, to znači da možete jesti koliko god želite. Drugi tjedan samo ponovite plan prehrane iz prvog tjedna.

Ako planirate prakticirati ovu dijetu, bilo bi dobro da pokušate pronaći iskustva na forumima, također nikako ne bi bilo dobro prakticirati ovakvu dijetu ako imate zdravstvenih problema ili problema s probavom.

Bitno je napomenuti da ovakvo ”brzo mršavljenje” nažalost nema garantirani učinak. Svačiji metabolizam radi drugačije. Moguće je i da se vaš organizam odupre ovakvom režimu te izazove probavne tegobe (meku stolicu, proljev, povraćanje, konstantnu glad, glavobolju). 

Svakako bi bilo dobro da se konzultirate s liječnikom oko ovakve ili bilo koje druge vrste mršavljenja. Liječnici uglavnom ne podržavaju ovakve vrste dijeta, pogotovo ne nagli prelazak na ovakav režim. Stoga nemojte očekivati podršku od nekoga tko se nagledao loših pokušaja mršavljenja s teškim posljedicama. 

Donosimo vam korisne savjete vezane uz ovakvu vrstu dijete: 

Dnevno unosite u organizam i do dvije litre vode, unos hrane može biti smanjen, ali morate paziti na hidratizaciju organizma.

Kada se na jelovniku nađe voće i povrće – možete ga jesti u neograničenim količinama ili pak dodati dijeti međuobrok voćnog sadržaja. 

Pripazite da odrezak bude otprilike težine 250 g, možete ga začiniti po volji, ali pripazite da ne bude preslan i premastan. 

Uz dijetu svakako uzimajte vitaminsku nadoknadu u obliku kapsula (npr. Solgar kapsule ili neke druge, naveli smo Solgar kapsule jer ih koriste sportaši).

Za vrijeme dijete preporučljivo je svakodnevno vježbati, znojenje će pomoći izbacivanju toksina iz organizma te onome za čime svi pobornici ove dijete žude – topljenju masti.

Nemojte se izgladnjivati kako biste udovoljili pravilima. Kada osjetite glad, svakako pojedite nešto, ali pripazite da to ne bude pekarski proizvod ili nešto nezdravog karaktera.

Ako dijeta ne bude pokazala željene rezultate – možete ju ponoviti, ali tek nakon dva tjedna. Ovog pravila se strogo pridržavajte kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Ako ste intolerantni na gluten – isprobajte bezglutensku dijetu i započnite novi period u svom životu.

Novi.ba/Krenizdravo/Foto: Profimedia

Ne propustite