"Volim svoju sestru kao dva oka u glavi..."

Kiosk
"Volim svoju sestru kao dva oka u glavi..."
.

"Moju sestru volim kao dva oka u glavi… Ne znam možda zato jer smo blizanci, jer ta ljubav je nešto što se ne može opisati.

bro-and-sis

(Foto: Pixabay)

Kada se sestra udavala, ja sam tom njenom mužu, ZETU rekao da dobro vodi računa šta radi i kako se ponaša prema njoj. Dva mjeseca kasnije kada sam vidio na sestrinom licu modricu, bilo mi je dovoljno da shvatim da ju je udario, MOJU SESTRU, MOJ ŽIVOT. Sjeo sam u auto, otišao do njega na posao i nalupao ga ono baš, baš. Njegove kolege zvale policiju, mene priveli i da mu kolega nije bilo ko zna kako bi zet završio, ovako ostao je živ.

sad-man

(Foto: Pexels.com)

Zbog nanošenja težih tjelesnih povreda dobio sam mjesec zatvora i dobru novčanu kaznu. Kada me sudija upitao da li se kajem samo sam mu kratko rekao:

“Ako je cilj zatvora da mene spriječi da ponovim ovo krivično djelo onda me gospodine sudija pošaljite odmah na doživotnu robiju. Jer ako on (moj zet) ili bilo ko drugi digne ruku namoju sestru, ja ću ovo opet da uradim, možda i gori da budem…”

image-man-sad-depressed-lonely

(Foto: Pexels.com)

Čovjek mi kaznu zatvora promijenio u 3 mjeseca uslova. Od tada je prošlo skoro 3 godine i nikada više zet nije ružno pogledao moju sestru, a kamoli da joj učini nešto nažao. Problem treba u korijenu spriječiti i da ga nisam tada nalupao kao majmuna ko zna kakav život bi imala moja sestra."

BONUS ISPOVIJEST:

"Od sezonskih poslova sam kupio stan sa 25god. Stan je plaćen 40.000e.

Od svoje 18te godine radim, živim sa roditeljima (to je naravno bio presudan faktor) i sve što sam zarađivao sam štedio za stan. Radio sam kao konobar u Beogradu, na primorju, radio na kruzeru 2x 6 mjeseci, bio učlanjen u omladinsku gdje sam par puta mjesečno fizikalisao, držao časove online engleskog jezika.

Odredio sam da trošim 10e dnevno. To mi je to. Od toga se provodim, kupujem odjeću, mobilni, odvajam za more itd.

Sve ostalo ide u banku.

novac

Naravno, glavnica para je bila od kruzera gde sam za te dve ture vratio ukupno 17.000e.

Nikome nisam pričao da štedim, jer ne valja laprdati mnogo da imaš 15, 20 hiljada na računu posebno u Srbiji, i svi su bili u šoku kada sam objavio da sam kupio stan. Sada mi je sljedeći cilj da dovršim faks, ekonomija gdje mi je ostalo još 2 godine, tako da sam smanjio poslove i konobarišem četiri puta sedmično samo.

zasto-je-vazno-stediti-novac-680x388

BONUS ISPOVIJEST:

"Svake godine za Bajram se kod nas skupi sva rodbina. 

sad-beautiful-woman-looking-camera-feeling-lonely-and-heart-broken-4k-4eg-e4ucg-f0003

Tako je bilo i ove godine. Kao i inače, kuća puna ljudi. Ja onako zamišljena stala uza zid jer nisam imala gdje da sjednem. 

sad-woman-thinking-sitting-on-sofa-in-front-of-window-sla7mp3ie-thumbnail-full14

Odjednom mi prilazi tetka i daje neki papir govoreći: "Uzmi sine.." Misleći da su u pitanju pare, ja (kako bih ispala fina) joj govorim: "De ne moraš davat' tetka ništa.." Kasnije pogledah i svatih da mi je dala palomu da bacim u smeće."

sad3

Ne propustite