ZGODNA CRNKA TVRDI DA MOŽETE IMATI RAVAN STOMAK ZA 10 DANA: Naslage se skidaju kao od šale uz ova 4 trika!

Praktična žena
ZGODNA CRNKA TVRDI DA MOŽETE IMATI RAVAN STOMAK ZA 10 DANA: Naslage se skidaju kao od šale uz ova 4 trika!
.

Lični trener Rejčel Atard iz Sidneja tvrdi kako je moguće skinuti masne naslage sa stomaka i to samo za 10 dana! Ona kaže da je tajna u četiri relativno jednostavna koraka, kojih bi trebalo da se čvrsto držite.

Naime, zgodna crnka objasnila je na svom blogu da su trbušnjaci sjajna vježba, ali nisi oni ti koji će vam pomoći da skinete salo sa stomaka. Rejčel predlaže metod koji uključuje četiri osnovna pravila, a koji lako i brzo uklanjaju višak oko stomaka i struka.

crnka-stomak-ig

(foto: Instagram)

1. Vaš tip tijela

Ova fitnes cica kaže da je najvažnije da se prepozna kakav tip tijela imate. Postoje tri tipa - endomorfi, ektomorfi i mezomorfi.

Endomorfi poput Kim Kardašijan, Skarlet Johanson, Kejt Vinslet i Dženifer Lopez, imaju visok procenat masnoće u tijelu, lakše se goje i to najčešće oko stomaka, butina i zadnjice.

"Skidanje masnoća njima je teže", dodaje ona i savetuje da se okrenu dijeti sa niskim unosom ugljenih hidrata i kardio vježbama.

stomak

Ektomorfi su mršaviji, ali i oni mogu da imaju salo oko struka. Predstavnici ovog tipa su na primjer Kira Najlti, Karli Klos i Elsa Hosk. Kako je njima teško da izgrade mišiće, Rejčel preporučuje ishranu sa visokim udjelom ugljenih hidrata i fokus na vježbe snage.

Mezomorfi, primjera radi Lejdi Gaga, Dženifer Lorens, Irina Šajk, se smatraju zlatnom sredinom, lakše se debljaju od ektomorfa, ali i lakše mršave od endomorfa.

"Najviše im odgovara uravnotežena ishrana s umjerenim kardio treningom", kaže ona.

2. Izbalansirana ishrana

Kada utvrdite kom tipu tijela pripadate, treba da se posvetite onome šta, kako i koliko jedete. "Izbacite svu brzu i procesuiranu hranu, loše ugljene hidrate, šećere i alko.hol na deset dana. Nemojte varati i rezultati neće izostati", kaže ona.

Istakla je i da je potrebno pratiti unos kalorija i to strogo, bar ako želite brte rezultate. Rejčel dodaje i da je zabranjen ijedan dan varanja, te da je potrebno opskrbiti se zdravom hranom, kako biste je uvijek imali pri ruci.

3ek9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwlrbn01eqv8vnzfhmduzm2m1odhjzdvjmmu0owvinje5mmjinjzmzdcuanbnkzmczqkeaieaaq

(foto: Instagram)

3. Bez stresa, molimo

 Vjerovali ili ne - stres utiče na skladištenje masnoća na stomaku. Kada smo pod stresom naše telo luči hormon kortizol koji doprinosi taloženju naslaga. Ako se ne pozabavite stresnim situacijama, teško da ćete se riješiti sala.

"Izbjegavajte sve što vas uznemirava mentalno, emotivno i fizički. Nemojte da pretjerujete sa vjžbanjem, nemojte jesti lošu hranu, spavajte osam sati svake noći, izbjegavajte loše partnere, putovanja, hemikalije", objasnila je ova blogerka.

stomak

(foto: Printscreen)

4. Vježbajte pravilno

Kombinacija kardio treninga, intervalnog treninga visokog intenziteta, treninga otpora i vježbi usmjerenih na trbušnjake dovešće vas do toliko željenih trbušnjaka.

"Ne morate pretjerivati s vježbanjem. Samo treba da radite prave vježbe. Uklopite u svoju rutinu vježbe visokog intenziteta, poput trčanja i HIIT-a", zaključila je ona.

stomak

Ne propustite