M-17 POTPUNO BLOKIRAN! Totalni kolaps na ulazu u glavni grad! STRAŠNA SAOBRAĆJANA NESREĆA U KOJOJ JE 5 OSOBA STRADALO

Aktuelno
M-17 POTPUNO BLOKIRAN! Totalni kolaps na ulazu u glavni grad! STRAŠNA SAOBRAĆJANA NESREĆA U KOJOJ JE 5 OSOBA STRADALO
.

Na magistralnom putu M-17 kod uključenja na autoput A-1 u Tarčinu došlo je do saobraćajne nesreće.

mup-hnk-konjic-policija

Iz Operativnog centra MUP-a KS su za Avaz.ba rekli da je došlo do sudara dva vozila, te da je pet osoba prebačeno na KUM.

hitna

Uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a KS, a saobraćaj na ovoj dionici je obustavljen i preusmjerava se na lokalni put kroz Tarčin.

saobracajna-policija-sarajevo-kontrola

Svjedoci smo da magistralna cesta M-17 svakodnevno oduzme živote, cesta je u lošem stanju, a vozači se voze propisno. Posljedice su katasrofalne, još prije par dan na m 17 dogodila se još jedna nesreća.

 

Podsjećamo, 

Zbog saobraćajne nezgode otežano se saobraća na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, kod tunela Grabovica, saopćeno je iz BIHAMK-a jutros.

policija

Kako je navedeno, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle.

policija

''Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever. Vozila će u dužini od 2 km saobraćati dvosmjerno'', saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite