"Ne znam kako je lik saznao ko sam i gdje živim, ali mi je u sandučetu ostavio 200 eura i napisao cedulju..."

Kiosk
"Ne znam kako je lik saznao ko sam i gdje živim, ali mi je u sandučetu ostavio 200 eura i napisao cedulju..."
.

Zakasnio sam na noćni autobus, a bilo mi mnogo da čekam prvi redovni, para za taksi nisam imao i jedino mi ostalo da pješačim do stana što je dobrih sat i po hoda.
 Tu na Karaburmi sam hvatao prečice kroz neke parkiće i u ulici Salvadora Aljendea iskoči mi neki lik, očigledno nar*omančina raspala, sa no.žem u ruci i zahtjevom da mu dam mobilni ili pare. 

muskarac
Kako novac nisam imao kažem mu da mu ne dam mobilni pa tačno da me tu na licu mjesta sredi, on zapeo daj mobilni pa daj mobilni i ja onako od bijesa uhvatim mobilni, bacim ga na zemlju i ugazim ga skroz, smrskao sam ga do neprepoznatljivosti. 
Lik me gleda i kaže mi ”Pa brate, što uradi to? Taman sam mislio da te pustim”. Ja izvadim kartice iz mobilnog i bacim ga prema njemu i kažem ”Evo ti sad mobilni, j*bo te on”.
 Ne znam kako je lik saznao ko sam i gdje živim, ali mi je u sandučetu ostavio 200 eura i napisao cedulju ”Ovo ti je za mobilni”. Oduševio me!

 

BONUS ISPOVIJEST

 

"Rastali smo se jer me lagao u vezi svojih primanja i obmanjivao pričom da ćemo se odseliti od njegovih jer nije ni bio plan da živimo u zajednici. 

sad-woman-thinking-sitting-on-sofa-in-front-of-window-sla7mp3ie-thumbnail-full14

Nije davao pažnju ni nama ni djetetu. Sve je prepuštao roditeljima da rade umjesto njega. A oni ga podržavali… Otišla sam s djetetom u grad u kojem radi i čekala 18 mjeseci da se osvjesti. 

cry-woman-6

Nije pomoglo. Rastava je bila zvanična za NG. Ovih zadnjih 7 mjeseci je bila teška patnja. Sve sam moguće pokušala da mu dokažem da je bolje da je s nama dvjema nego s roditeljima. On nije htio da se odvoji od njih i načini korak ka zrelosti i odgovornosti kao otac i suprug. Napustila sam Srbiju i vratila se kući u Srpsku prije 2 sedmice.

desperate-and-sad-woman-crying-hghexxgqe-thumbnail-full01

 Duša me boli. Ne znam kako se ovo preživljava. Tako ga volim, a on dijete od 30 godina. Oboje imamo master, pamet, sposobnost… kako mi je promaklo da on nema zrelost, nije mi jasno. Ali džabe razum kad srce udara po svom. Svi kažu da sam jaka jer sam sve to izdržala a ja se lomim na komadiće svaki dan."

Ne propustite