Mazdin mali SUV: CX-3 je prekrasna alternativa Jukeu

Nauka i tehnologija
Mazdin mali SUV: CX-3 je prekrasna alternativa Jukeu
CX-3 je peti model koji karakterizira sportski Kodo dizajn i napredna Skyactiv tehnologija. U Japanu će u prodaju na proljeće, u Europi nekoliko mjeseci kasnije.

Mazda je novi mali SUV predstavila na salonu automobila u Los Angelesu. Vrlo atraktivan dizajn u stilu je s najnovijim modelima japanskog proizvođača, posebice s aktuelnom Mazdom 3 i CX-5. S 428 cm dužine nova CX-3 bit će izravni konkurent modelima poput Captura, 2008, Opela Mokke ili novog Fiata 500X. Unutrašnjost je izrađena po uzoru na novu Mazdu 2, od koje je preneseno mnogo elemenata. Prostor na stražnjoj klupi je prilično raskošan, a prtljažnik s 350 litara u samom vrhu klase. 

Europska varijanta će dolaziti u kombinacijama s tri motora. Benzinsku stranu zastupaju Skyactiv-G motori obima dvije litre. Iako tačne specifikacije nisu objavljene pretpostavlja se da će to biti već poznati motori sa 120 i 165 KS. S dizelske strane to će biti novi Skyactiv-D motor obujma 1.5 litara, nepoznate snage.

Kupci će također na izbor imati dva mjenjača, automatski sa šest stupnjeva prijenosa, te ručni s isto toliko brzina. Pogon će biti na prednje (u seriji) ili sve točkove (uz doplatu) putem nove generacije 4x4 pogona. Mazda CX-3 također ima potpuno novi i-ACTIVSENSE sistem aktivne sigurnosti te pruža dobru pasivnu zaštitu zahvaljujući laganoj i čvrstoj konstrukciji.

Ne propustite