DIJETE PADAJU U VODU: Pet koraka za brže i efikasnije mršavljenje

Zdrav život
DIJETE PADAJU U VODU: Pet koraka za brže i efikasnije mršavljenje
.

Kako riješiti efikasno problem viška kilograma što je brže moguće. Višak kilograma koji vaga pokaže može imati različite uzroke, a kod žena su to uglavnom usporen metabolizam, nagomilavanje tečnosti, neredovnan i prekomjeren unos hrane, hormoni i hormonski disbalans.

Evo pet koraka za brže mršavljenje:

1. Riješiti se viška tečnosti - Višak tečnosti za sobom nosi veoma izražen estetski problem – celulit,a i zdravstveni problem. Zato je u prvim fazama mršavljenja važno uraditi detoksikaciju organizma. Poznato je da postoje biljke čije dejstvo pomaže kod izbacivanja viška vode i toksina iz organizma, a to su: rastavić, breza, kleka i java čaj.

nadutost

2.Ubrzati metabolizam i smanjiti osećaj gladi - Kada preskačete obroke šaljete poruku organizmu da nikad nije siguran da li će i kada ponovo dobiti „gorivo“ za preživljavanje (hranu). Orgnizam tada usporava rad i čuva sve što unesete od hrane, čak i kada je to manja količina.

Da nebi došlo do ovoga važno je imati barem tri obroka dnevno jer na taj način šaljete poruku organizmu da će imati redovno snabdijevanje „gorivom“ i da ne mora sve skladišti. Poželjno je pomoći organizmu i unosom supstanci koje pomažu sagorijevanje i razgradnju masnoće. Najčešće se u ishranu dodaju namirnice koje sadrže piperine, kapsainidine i gingerol. Oni pojačavaju potrošnju energije, a smanjuju apetit.

metabolizam-580x290

3. Redovan unos dijetetskih vlakana - Jedino rastvorljiva vlakna imaju snažne efekte na metabolizam. Vlakna vezuju vodu i hranljive materije, bubre i doprinose osećaju sitosti. Tako vlakna smanjuju apetit, normaliziraju pražnjenje crijeva i doprinose smanjenju tjelesne težine. Vlakno kao što je Glukomanan ima višestruki efekat na metabolizam i imunitet.

zdravlje1-e1521385138903

4. Hidratacija organizma - Dovoljan unos vode od 1 do 2 litra dnevno je važan da bi se metabolizam pokrenuo. Kroz tečnost lakše izbacujete toksine iz organizma.

voda

5. Fizička aktivnosti - Vježbanje, hodanje, plivanje, fitnes, boks – šta god vam se čini dobro, samo pokrenite se. Nekima fizička aktivnost teško pada, nekima ne, ali važno je da to postavite sebi kao prioritet, a rezultati i dobar osjećaj nakon vježbanja će biti dodatna stimulacija.

trening

Novi.ba/Avaz

Ne propustite