ZA ZDRAV DORUČAK: Izbjegavajte ove namirnice ujutro jer izazivaju nadutosti!

Zdrav život
ZA ZDRAV DORUČAK: Izbjegavajte ove namirnice ujutro jer izazivaju nadutosti!
.

Zdrav doručak daje snagu i godi zdravlju cijelog organizma. Stoga, vrijeme je da prestanete preskakati ovaj obrok – on je važniji no što mislite.

Organizam ujutro očekuje da ćemo mu dati energiju stoga nikako nemojte preskakati ovaj važan obrok.

Postoji zdrava hrana na koju je vaš organizam spreman ujutro, a postoje namirnice koje mogu izazvati i neugodne posljedice poput nadutosti. Ako ih želite izbjeći nemojte konzumirati ove obroke ;

zdrave-pahuljice-dorucak

1. MASNI SENDVIČ
Samo jedan obrok koji je krcat mastima može utjecati na vaše zdravlje srca, a osobe koje za doručak jedu sendvič sa slaninom osjećati će njegove posljedice prije ručka, tvrde istraživači Sveučilišta u Calgaryju.

Zbog soli iz sira i mesa ćete biti žedni tijekom dana što će vas ostaviti nadutima. Visok udio masnoća je također zamka jer se one duže razgrađuju u organizmu pa je moguće da ćete imati osjećaj kako vam sendvič "sjedi" u trbuhu cijeli dan.

nadutost

2. GIGANTSKI SMOOTHIE
Ako napitke radite od odgovarajućih namirnica, on i dalje može uzrokovati nadutost. Prvi je razlog tekućina koja potpuno napuni vaš želudac. Pijuckanje na slamku može taj problem uvećati jer na taj način samo gutate višak zraka.  

green-smoothie-horiz-a-1800

3. ZDJELA VOĆA
Vjerovali ili ne moguće je pretjerati i sa voće, posebno onim koje sadrži puno šećera poput marelica, nektarina, višanja, jabuka i kruške. Fruktoza može uzrokovati nadutost pogotovo ako se unosi u velikim količinama.

voce

4. PALAČINKE
Osim ako nisu napravljene od zdrave vrste brašna i bez teških preljeva, one su ustvari kolači. I brašno i šećer vam mogu upropastiti dan.

blini-palacinke

5. SLATKA TJESTENINA
Muffini, croissants,krafne... bilo koji od tih ili sličnih proizvoda će uzrokovati žeđ tijekom dana, a objasnili smo kako višak vode može uzrokovati nadutost.

tjestenina

6. MLIJEČNI PROIZVODI
Žitarice s mlijekom ili jogurtom te mlijeko mogu uzrokovati nadutost, a posebno onima koji nemaju dovoljno enzima za razgradnju laktoze.

jogurt2

Novi.ba/Vecernji

Ne propustite