Svakodnevna skin care rutina: 4 koraka do zdrave i lijepe kože!

Moda i ljepota
Svakodnevna skin care rutina: 4 koraka do zdrave i lijepe kože!
.

Ako želite da vaša koža izgleda besprijekorno i da uz to postignete zdrav sjaj i ujednačen ten, osnovni preduslov za to je da joj pružite adekvatnu njegu, tokom svakog dana.

Njegovano i čisto lice svakako je beauty imperativ, a da biste to postigli, postoje određeni koraci njege lica, koji bi trebalo da budu neizostavni koraci vaše svakodnevne rutine. 

1. Započnite beauty rutinu detaljnim čišćenjem lica

Bakterije, prljavština i uporni ostaci šminke na licu, glavni su uzrok neujednačenog tena, ali i pojave akni, iritacija na koži, kao i sitnih bora. Kako biste lice očistili od nečistoća, svoju dnevnu rutinu započnite umivanjem, a najbolje bi bilo da koristite gel ili pjenu za umivanje, koji posebno odgovaraju vašem tipu kože.

piling-za-lice-1

2. Ne zaboravite tonik za lice

Nakon detaljnog čišćenja, potrebno je umiriti kožu lica, a u te svrhe najbolje je da koristite tonik, koji u sebi ima koktel vitamina, koji će blagotvorno djelovati na kožu vašeg lica, podstaći će cirkulaciju, dodatno će je nahraniti, ukloniće tragove umora i daće vam svjež i budan izgled. Tonik nemojte ispirati sa lica, već ga lagano tupferom utapkajte u kožu i sačekajte da koža upije ostatke proizvoda.

tonik

3. Uključite serum za lice u vašu rutinu

Iako sadrže mnoštvo hranjivih sastojaka koji su koži lica veoma potrebni, serumi su najzapostavljeniji proizvodi u njezi kože lica. Ovaj proizvod je neizostavan dio efikasne i detaljne njege lica, a posebno je važno nanijeti ga prije hidratantne kreme, kako bi što dublje prodreo u kožu i imao što blagotvorniji učinak. Ukoliko imate više od 30 godina serum je must have korak u vašoj rutini, jer je efikasan u borbi protiv preuranjenog starenja kože.

4. Hidrirajte kožu

Koži je neophodna bogata hidratacija, kako bi bila zdrava i sjajna, zato je hidratantna krema neizostavan korak u svakodnevnoj beauty rutini. Ujutru i uveče, nakon nanošenja seruma, bogato hidrirajte kožu lica, vrata i dekoltea, kako bi bila zdrava, sjajna, ali i zategnuta.

Novi.ba/lepotaizdravlje

Ne propustite