"Da li ste upoznali osobu koja ima dva života? Ja sam Dijana i ustanovljen mi je rak. Nisam nijednog trenutka žalila sebe, niti patila nad svojom sudbinom. Vjerovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobjednik! Prvi život sam živjela punih 27 godina ..

Aktuelno
"Da li ste upoznali osobu koja ima dva života? Ja sam Dijana i  ustanovljen mi je rak. Nisam nijednog trenutka žalila sebe, niti patila nad svojom sudbinom. Vjerovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobjednik! Prvi život sam živjela punih 27 godina ..
.

Misica Dijana Milojković zauvijek nas je napustila je juče u 33. godini poslije duge borbe sa teškom bolešću.

dijana

 Iza nje su ostali tuga i bol svih onih koji su je poznavali, poštovali, voljeli, koji su pratili njenu dugu borbu sa opakom bolešću. Iza nje su ostale i važne lekcije kojima nas je učila od samog početka kada se susrela sa oboljenjenjem.


 
Bivša mis Srbije, Dijana Milojković, otvoreno je pričala o svojoj borbi, a tokom svog lječenja otvorila je i blog na kome je dijelila svoja iskustva i pružala podršku ljudima koji pate od iste bolesti. Svoju hrabrost željela je da prenese i na porodice i prijatelje oboljelih.

Prije nekoliko godina započela je svoju priču i to veoma ohrabrujućim riječima koje su pružale utjehu i nadu svima koji su se našli u sličnoj situaciji.

U priči koju je nazvala "Vera pre svega", ljudima je predstavila početak svoje borbe i motivisala ih da ne klonu duhom.

screen-shot-07-23-19-at-08-49-am-001
 
- Da li ste ikada upoznali osobu koja ima dva života? Ja sam Dijana. Prošle godine mi je ustanovljena dijagnoza invazivni karcinom materice, a samo par mjeseci nakon toga i metastaze u limfnim žlezdama - u abdomenu i vratu. Iako su moje prognoze bile zastrašujuće, nisam nijednog trenutka žalila sebe, niti patila nad svojom sudbinom. Vjerovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobjednik! Prvi život sam živela punih 27 godina prije nego što sam otkrila da imam karcinom i drugi živim sada, mnogo jača, malo sebičnija i najsigurnija u sebe! - napisala je tada misica.

screen-shot-07-22-19-at-10-09-pm

Ona je istakla kolika je važna vjera.

- Život. Bumerang ili rolerkoster? Da li svaki bolan period života dobijemo po zasluzi? Ne vjerujem u to. Da li dobijemo onoliko koliko možemo ponijeti na svojim leđima? Ne vjerujem ni u to jer, nažalost, poznavala sam ljude koji svoj teret nisu uspjeli da iznesu, a nisu bili ništa manje griješni od nas koji i dalje imamo tu šansu da se borimo. Bolesni ili zdravi, svi bijemo neku životnu bitku. Kolika god nepravda da nas zadesi, vjera je nesto sto ne smije da izostane. Navijajte za sebe, aplaudirajte sami sebi, zaboravite na riječ „nepravda“, jer je očaj ono što će vašem protivniku dati priliku da vas porazi. Nema toga što VI ne možete! Zapamtite to - započela je tada Dijana.

Imala je važne životne lekcije i riječi utjehe kojima je pokazala koliko je zapravo jaka.

ses
 
- Kao neki početni savjet koji bih dala svima vama koji tek saznaju ili uveliko znaju da su oboljeli od ove, priznajem, jako teške, uporne i dosadne bolesti, je da prije svega verujete u sebe i nikako ne padate psihički, koliko god to nemoguće zvučalo. Stavite sebe na prvo mjesto, a ne svoju bolest. Imajte na umu da najzdraviji čovek pun planova izađe iz kuće, udari ga auto i tu se završi njegov život, bez prava na borbu. Mi imamo vremena da se borimo, koliko god to zvučalo nerealno. Imamo vremena da promjenimo naše navike, ishranu, okruženje - život! Svaki novi dan je naš novi početak. Dokle god živimo - živi smo! Budite pozitivni i verujte u sebe uvijek! Čak i iz najteže situacije izvucite makar mrvicu pozitivnog - značiće, verujte mi!

ses

Potrudite se da na to gledate kao na nešto što se ne liječi, nego se pobjeđuje. Isto tako gledajte i na zračenja i hemoterapije - morate ih pobjediti i biti jači od njih. Ne smijete dozvoliti da vas pobjede mučnine i bolovi! Dajte sve od sebe da izađete kao pobjednik. Ne dozvolite da vas uplaše riječi karcinom ili rak, kao ni brojevi stadijuma ili metastaza. Morate da zavolite svoju bolest, a ne da je mrziti, jer sa njom živite. Kontrolišite vi nju, ne ona vas! Sigurnim korakom idite ka svom cilju. Biti bolestan nije sramota- pisala je Dijana.

Izvor: blic.rs/ foto : instagram

Ne propustite