ZLATNA GROUNICA TRESE OVAJ BH GRADIĆ: Kad vidite šta se sve radi nakon što je svjetska kompanija POTVRDILA DA SE TU NALAZI ZLATO PRVE KLASE, nećete se moći načuditi

Bosna i Hercegovina
ZLATNA GROUNICA TRESE OVAJ BH GRADIĆ: Kad vidite šta se sve radi nakon što je svjetska kompanija POTVRDILA DA SE TU NALAZI ZLATO PRVE KLASE, nećete se moći načuditi
.

Kompanija "Adriatic Metals",  završila je procjenu potencijalnih nalazišta polimetala na lokaciji Rupice kod Vareša.

ako-napravite-bitgold-racun-mozete-da-saljete-zlato-bilo-kome-na-svetu-zapamtite-na-zlato-ne-6

Također, nakon višemjesečnih istraživanja dopunjene su preliminarne procjene o resursima na lokaciji Veovača, također u općini Vareš. Na osnovu podataka o istraživanjima procjenu je uradila kompanija "CSA Global" iz Australije. Izvršni direktor "Adriatic Metalsa" Paul Cronin ističe kako su preliminarni nalazi za Rupice i za Veovaču vrlo ohrabrujući.

- Od kada smo počeli istraživanja početkom 2017. godine potvrđeni su značajni mineralni resursi te postojanje plemenitih metala na poznatim nalazištima. Depoziti na lokaciji Rupice su svjetske klase i naše istraživanje će ići u smjeru potrage za mogućim širenjem područja izvan do sada otkrivene mineralizacije. Najnovija bušenja sugeriraju da se mineralizacija nastavlja na sjever na tom lokalitetu - naveo je Cronin.

zlato

Kako navodi, bit će potrebno nastaviti istraživanje u okvirima koncesijskog područja, ali već sada postoji značajan osnov za izradu studije obuhvata koja na koncu vodi ka studiji izvodljivosti za obnavljanje rudnika u Varešu. Oba nalazišta su u zoni koncesije koja je odobrena koncesionaru "Eastern Mining". Istraživanja se vrše u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona, Općine Vareš sa posebnim uvažavanjem i dobrom saradnjom sa lokalnim stanovništvom, piše Faktor.ba.

vares

Adriatic Metals je istraživač polimetala cinka i kompanija koji je uvrštena na ASX listu putem svog 100 posto udjela u projektu u Varešu. Projekt obuhvata historijski rudnik s mjestom otkopa cinka/olova/barita i srebra na lokalitetima Veovača i Rupice. Kratkoročni cilj kompanije Adriatic Metals je proširiti postojeći resurs prema JORC (Australazijski zajednički komitet za rudne rezerve) na Veovači i okončati program bušenja radi proširenja visokokvalitetnog ležišta na Rupicama. Kompanija Adriatic Metals je okupila tim svjetske klase koji će ubrzati njene istraživačke napore i kompaniju brzo dovesti u razvojnu fazu, kako bi iskoristila svoju prednost i stratešku imovinu u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz kompanije.

Ne propustite