Zaboravite na aplikaciju koja vas čini starijim, jer će ova od vas napraviti pravo umjetničko djelo!

Objavljeno:23.07.2019 - 11:58
A A A Times Arial

Novi projekat AI Portraits koji nam donosi IBM Watsson može da uhvati vašu srž u umjetničkom stilu nekih od najvećih umjetnika na svijetu.

Za ovo je zaslužna vještačka inteligencija koja od nule kreće da ponovo gradi vaše lice - što je mnogo impresivnije od starih trikova koje koriste mnoge druge aplikacije koje u osnovi samo modifikuju vašu aplikaciju da izgleda kao slika.

Ovaj alat koristi bazu podataka sa preko 45.000 legendarnih portreta.

ibm2-620x350

Foto: IBM

Vještačka inteligencija potom odlučuje koji će stil koristiti na osnovu specifičnog portreta koji aploudujete i potom kreće da iznova gradi vaš portret.

Različite fotografije će donijeti različite rezultate u smislu stila koji se koristi, tako da je najbolje da aploudujete nekoliko svojih slika.

ibm-830x0
Foto: IBM

Tvorci alata napominju da se sve slike koje podignete automatski brišu nakon što se iskoriste za generisanje portreta, tako da korisnici nemaju previše prostora za brigu, kao što je to bio slučaj sa FaceApp aplikacijom koja je čuvala fotografije korisnika i nakon što ih je iskoristila da ih učini starijim.

Ako odlučite da odmah isprobate mogućnosti veštačke inteligencije, možda ćete naići na poruku o grešci jer alat trenutno koristi mnogo ljudi.

Novi.ba/Telegraf

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!