Čitav život pogrešno usisavate: Nakon ovog trika ne ostaje ni mrvica

Praktična žena
Čitav život pogrešno usisavate: Nakon ovog trika ne ostaje ni mrvica
Usisavanje vjerojatno nije nikomu omiljen kućanski posao, a još kad biste saznali da ga ne radite kako treba…

Usisavanje vjerojatno nije nikomu omiljen kućanski posao, a još kad biste saznali da ga ne radite kako treba… 

Da bi vaš dom uvijek bio savršeno čist i bez prašine, čini se kako je potrebno zaboraviti sve što smo znali o uporabi usisavača i započeti iznova, piše Net.hr.  
Stručnjakinja za čišćenje, naime, tvrdi kako čitav život pogrešno usisavamo tepihe, zbog čega su naši domovi još prljaviji i veći okidači alergija, uključujući i peludnu groznicu.

Joanne Archer, koja svoje savjete dijeli na mrežnoj stranici Expert Home Tips, tvrdi kako nije važno koliko često usisavamo, već koliko kvalitetno to radimo. 

usisavanje

U što više smjerova

Bilo da samo nabrzinu prijeđete usisavačem po sredini ili se zavlačite u sve uglove prostorija, jedan detalj zasigurno zanemarujete, a to je činjenica da su vlakna u tepisima fleksibilna pa ih je potrebno usisavati u svim smjerovima kako bi izašla sva prljavština. 

“Usisavate li samo u jednom smjeru, u tepihu ostaju i prašina i pelud i mrtva koža. Možda ih ne vidite, ali to je samo zato što su zarobljeni pod vlaknima”, kazala je Archer te objasnila trik s kojim ćete najjednostavnije temeljito usisati tepih, a ipak se ne “ubiti” od posla. 

Usisavanje na kraju

Prema njezinim riječima, najprije usisajte tepih kao i obično, povlačeći usisavač naprijed – natrag. Kada ste prešli sav tepih u tom smjeru, sada je važno da postupak ponovite u smjeru lijevo-desno. Prebacite se na bočnu stranu tepiha i opet sve ispočetka. Archer je izvodila još jednu kardinalnu pogrešku koju ljudi rade tijekom čišćenja.

 “Usisavanje uvijek ostavljate za kraj, nakon što ste prebrisali sve površine od prašine”, savjetuje ova stručnjakinja.

Novi.ba/ABC

Ne propustite