DANAS MOGUĆA KIŠA U POJEDINIM PODRUČJIMA: Naredne sedmice opet nestabilno vrijeme

Bosna i Hercegovina
DANAS MOGUĆA KIŠA U POJEDINIM PODRUČJIMA: Naredne sedmice opet nestabilno vrijeme
.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost.

suncano-oblacnost28052017

Poslije podne i krajem dana, postupni porast oblačnosti u sjevernim područjima, može uvjetovat i kratkotrajnu kišu. Vjetar slab na momente i umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 35 stepeni. 

 

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 14, najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni. 

U ponedjeljak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u sjevernim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u centralnim djelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 33, na jugu zemlje i do 35 stepeni.

kisa

U utorak, pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje i do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.

U srijedu, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.
 

Ne propustite