VUČIĆ JE JUTROS STAO ZA GOVORNICU, PROGUTAO KNEDLU I REKAO: Ljudi, to je to, CIJELA SRBIJA JE ZAŠUTILA!

Region
VUČIĆ JE JUTROS STAO ZA GOVORNICU, PROGUTAO KNEDLU I REKAO: Ljudi, to je to, CIJELA SRBIJA JE ZAŠUTILA!
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić šokirao je javnost izjavom da poslije ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička suituacija u Prišitini i Tirani stremiće daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o "Velikoj Albaniji".

vucic-tanjug

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reguje smireno i odmjereno iako će, kako je upozorio, položaj Srba na KIM biti jos teži nego do danas.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Albanaca, ekstremizacije njihovih statvova i jos snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca.

"Srbija će posvetiti još veću pažnju opstanku životu i bezbednosti srpskog naroda na KIM, naš narod može da računa na Srbiju" poručio je Vučić.

Vučić je takođe rekao da će pritisci međunardone zajednice ići u smjeru da Srbija prizna nezavisno Kosovo jer Albanci više ničim drugim neće biti zadovoljni.

" To je to, a nama ne preostaje ništa drugo nego da se borimo", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvazniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je činjenica i suština svega.

"Plašimo se da politički razvoj događaja ide u smjeru za daljim odlaganjem dijaloga između Beograda i Prištine'', rekao je Vučić.


vucicepa

On je ocjenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike što će dovesti do još većeg eskretmizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međunarodna zajednica ćuti o svemu tome, dok kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.

Ne propustite