FEDERER NAŠAO NAČIN DA SE UTJEŠI NAKON PORAZA OD ĐOKOVIĆA: Donio je životnu odluku, evo šta će se uskoro desiti! (FOTO)

Zanimljivosti
FEDERER NAŠAO NAČIN DA SE UTJEŠI NAKON PORAZA OD ĐOKOVIĆA: Donio je životnu odluku, evo šta će se uskoro desiti! (FOTO)
.

Rodžer Federer se oporavlja u švajcarskim Alpima poslije poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića. U domovini je pronašao mir, a donio je i neke važne odluke za život.

Naime, kako pišu švajcarski mediji, Rodžer je defintitivno odlučio da se preseli i ubuduće će živjeti u gradiću Rapersvil-Jona, koji se nalazi u okviru kantona Sent Galen.

Ovaj gradić je stvoren 2007. godine, kada su se gradići Rapersvil i Jona kao i nekoliko manjih sela u okolini faktički spojili u jednu cjelinu.

Gradić prema posljednjem popisu iz 2018. godine ima 26.995 stanovnika, a uskoro bi trebalo da im se pridruži i porodica Federer.

rodzer-federer-3-830x0

(foto: Printscreen)

Rodžer je već prodao "staklenu vilu" u gradu Volro, koja je takođe na obali Ciriškog jezera sa fenomenalnim pogledom, a nema sumnje da će i Federerova nova vila izgledati ništa manje bolje.

Kupovina nekretnine je i zvanično obavljena, a procjenjuje se da je Federer za plac od 18.000 kvadratnih metara platio čak 45 miliona eura!

Federer tu planira da izgradi pravu imperiju, veliku vilu sa raznim kompleksima zgrada i svojim teniskim terenom. Ipak, biće potrebno vrijeme dok sve bude završeno, jer prvo moraju da se obave odgovarajući infrastrukturni planovi, za koje je potrebno dva do tri mjeseca.

1562681074975-rodzer-federer-kuca-830x0

(foto: Printscreen)

- Ispunjava nas ponosom to što svetska zvezda kao što je Rodžer Federer dolazi u naš grad. Uvijek smo sretni zbog svakog novajlije. Međutim, činjenica da je svjetska zvijezda odlučila da promijeni stranu jezera dokaz je visokog kvaliteta života ovdje u Rapersvil-Joni - rekao je gradonačelnik ovog grada Jonas Martin Stokling.

Federer je poslije prodaje kuće u Volrou odlučio da stavi na prodaju i imanje u Herlibergu, koje prodaje za 35 miliona franaka (31,6 miliona eura), i sav novac će preusmeriti na izgradnju novog doma u Rapersvil-Joni.

rodzer-federer-2-830x0

(foto: Printscreen)

Ne propustite