PSIHOLOG OTKRIVA BRUTALNU ISTINU: Evo zašto muškarac ostavlja ženu

Praktična žena
PSIHOLOG OTKRIVA BRUTALNU ISTINU: Evo zašto muškarac ostavlja ženu
.

Sve je u toj vezi izgledalo savršeno. Hemija ih je spojila, leptirići se razgalili, ljubav se dogodila.

Ona je, pritom, i dalje zaljubljena, požrtvovana, verna. I privlačna mu je. Ali on pakuje kofere i odlazi glavom bez obzira. Obično svi pomislimo da je čaroliju ubila druga. Krivimo ga da je nevjeran. A šta ako nije? Zbog čega još muškarci ostavljaju žene kojima su do juče skidali zvijezde sa neba? Okovi oko njegovog vrata samo su jedan od razloga koji primorava jači pol da ode, kaže psihoterapeut Marija Vicković.

- Kada partnerka počne da guši, on po prirodi stvari počinje da traži pojas za spasavanje - metaforična je sagovornica "Života plus".

- Ako nema mnogo iskustva, a najzad se zaljubila, počinje da paniči da će ga izgubiti, pa ga pretjerano obasipa pažnjom, cijeli svoj život prilagođava njemu, uvijek mu je dostupna, sve čini da ga fascinira, trčka oko njega... Izlivi nježnosti i požrtvovanosti svima prijaju, ali donekle. Jer vremenom sve to postaje naporno. I njemu je lakše da bude sam, nego da neko gine zbog njega na tako teatralan način.

lovelove

Žene su često nemilosrdne i neobuzdane u ljubavi, pa uz sve što već imaju, žele još i još. A muškarci najčešće ne znaju da odgovore na takve njihove prohtjeve. Čak ni visok nivo samopouzdanja, pothranjen činjenicom da je partner svjestan svih njenih kvaliteta, ne mora da bude garancija njenog zadovoljstva u vezi. Ona će često iznova tražiti dokaze ljubavi i poštovanja, duriće se za svaku sitnicu i nekontrolisano će se pretvoriti u zvocalicu. A znamo koliko muškarci ne vole zvocanje. I tako će ona "džangrizati", a on će početi da se hladi i udaljava.

- Na duge staze, vaš način komunikacije uticaće na njegovu želju za vama. Ako žena počne da gubi muškarčevu pažnju, to je zato što se ponašala predvidljivo i postala mu protivnik, umjesto partner - jasan je Šeri Argov u knjizi "Zašto muškarci vole kučke".

Stručnjaci su saglasni da zvocanje ne može da pomogne ljubavi, a da vrlo može da joj odmogne. Zato i savjetuju damama da se obuzdaju i suzdrže u tome, kako se ne bi iznenadile kada on "odjednom" ode. Nije to "odjednom", nego je ona primijetila njegov bijeg tek kada se i fizički dogodio.

Ima i onih koje ceh plate na račun svoje ljubomore. Jer, ako je ona preterana, svaki dobar gest niveliše dnevni paket ljubomorisanja.

- Muškarci jednostavno ne trpe takve ispade. Jedno je kada partnerka pokaže da joj je stalo i da joj ne prija da on gleda druge ili se viđa sa bivšom, a drugo kada mu stalno pretura po telefonu i maltretira ga suvislim pitanjima zašto je bio tamo, zbog čega izlazi, zašto se javio koleginici na ulici, za koga se namirisao... To nisu dokazi ljubavi, nego bolesne ljubomore, koja nijednom paru nije donela ništa dobro. Zato oni hrabriji odlučuju da odu iz takvih odnosa, a mazohisti ostaju - objašnjava psihoterapeut.

depositphotos-98676536-stock-video-young-woman-suffering-for-love

(Depositphoto)

Ni "kolovođe" nisu na listi poželjnih, jer kada počnu previše da "mlate palicom", određuju im raspored i tempo viđanja, ignorišu partnerove želje, prave od njih izvršioce ličnih, veza je osuđena na propast. To se pomalo poklapa i sa pričom da djevojka ne poštuje dečka s kojim je, pa će to kad-tad zamirisati na krah. Ne treba zaboraviti da dvoje nisu jedna ličnost, te da svaki partner ima pravo da iznese svoje mišljenje i prijavi svoje potrebe, a ne samo da slijedi nečije. Papučari prosto nisu na cijeni, iako mnoge dame žele da od svog muža naprave takvu "mustru".

Studija rađena na Univerzitetu Kolumbija, u kojoj je učestvovalo 2.000 ispitanika, pokazala je da žene koje vole da pametuju i uvijek sve znaju najbolje, u početku mogu da budu izazov, ali vremenom postaju teret koji će partneri kad tad zbaciti sa leđa. One su se pojavile prve na toj listi za "odstrijel". Jer, takve djevojke nesvjesno provociraju njihovu sujetu, možda im stvaraju i kompleks niže vrijednosti, što je pogubno za jači pol.

Kao što muškarcima nije lako sa ženama koje sve mogu same, pa partneru ne dozvoljavaju da bude muško niti da ih bar ponekad tretiraju kao princeze ili slabiji pol, oni ne mogu dugo da se zadrže ni pored onih kojima uvek nešto fali, boli ih glava, drma ih pms, teško im je na poslu...

love

- Niko ne voli hipohondere niti osobe koje konstantno šire negativnu energiju. Kada žena počne da se žali da je svakog dana boli glava, a pritom nikada zbog toga ne ode kod ljekara, nego samo koristi kao izgovor za neraspoloženje ili gubitak želje za se*som, svaki muškarac počinje da se osjeća nesrećno u takvoj vezi. Samo je pitanje kada će se spakovati i otići. Jer, zamislite sebe pored osobe koja stalno mrači - kaže Marija.

Lista je očito predugačka, a na njoj se nalazi i bumerang koji se obije o glavu ženi koja želi da mijenja svog dragog. Na početku je voljela sve na njemu, a onda joj odjednom smeta i kako se oblači, ruga se načinu na koji razgovara, iritira je kako se smije... Ko će to trpi, razmislite same prije nego što dozvolite da se pretvorite u takvu partnerku!

man-and-woman-in-love-380

Dame često gube bitku kada postanu opsjednute udajom, pa počinju da guše partnera. Svaka prilika im je povod da mu natuknu da bi i one pred oltar, ne prestaju da pričaju o djeci, zaustavljaju ga pred izlogom sa vjenčanicama, pa u tome potpuno previde muškarčevu želju, zrelost ili spremnost da uđe u brak. I najzaljubljeniji u takvim situacijama znaju da uteknu.

NE TREBA IM DRUGA MAMA

Kada žena počne da kritikuje partnera jer nije jeo i tjera ga da se vrati kući po jaknu, pošto je hladno, njemu se uključuje alarm koji kaže da je dobio drugu mamu. Svakom prija pažnja i briga, ali nikome ne treba djevojka koja ga opterećuje time na dnevnom nivou.

- Umjesto da se konstantno brinete o njegovom apetitu i grdite ga zbog cigareta, ulažite u svoje dobro raspoloženje, jer ćete mu tako biti privlačnije - savjetuje Marija Vicković.

Ne propustite