Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme. Ponegdje na zapadu, sjeverozapadu i u centralnim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovini sa pljuskovima i grmljavinom. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo 24; Bihać 25; Livno 26; Bugojno, Srebrenica 27; Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Prijedor 28; Banja Luka, Bileća, Doboj, Trebinje 29; Brčko, Grude, Široki Brijeg, Stolac, Zenica 30; Mostar, Neum 32;

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 24 do 30, na jugu i sjeveru i do 32 °C. 

U Sarajevu sunčano.Tokom poslijepodneva ili krajem dana postepen porast naoblake, ponegdje na području kantona, može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 °C. 
 

Ne propustite