SVE NEKRETNINE NOVAKA ĐOKOVIĆA SE NALAZE U ELITNOM DIJELU GRADA: Komšije mu Ronaldo, Hamilton, A TEK DA MU VIDITE VILU! (FOTO)

Kiosk
SVE NEKRETNINE NOVAKA ĐOKOVIĆA SE NALAZE U ELITNOM DIJELU GRADA: Komšije mu Ronaldo, Hamilton, A TEK DA MU VIDITE VILU! (FOTO)
.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, ponovo je zlatnim slovima ispisao istoriju "bijelog sporta", kada je na Vimbldonu osvojio svoj 16. Gren slem trofej, poslije epske bitke u finalu sa Rodžerom Federerom.

Đokoviću je 5. trijumf u finalu Vimbldona donio dodatnih 2.6 miliona eura, a nema sumnje da će Novak znati kako da uloži taj novac, kao što je to činio i prije.

Naime, Novak svoj zarađeni novac, što od tenisa, što od sponzora, pametno ulaže u nekretnine na ekskluzivnim lokacijama.

Đoković preferira stanove sa fenomenalnim pogledom u elitnim dijelovima grada. Takve stanove ima u Monte Karlu, Njujorku, Majamiju i Beogradu.

Svi su u elitnom dijelu grada, na spratovima dovoljno visokim za fenomenalan pogled na more ili grad.

STAN U MONTE KARLU SA KRALJEVSKIM POGLEDOM

novak-djokovic-kuca-monte-karlo-830x0

(foto: Instagram)

Đoković je još u ranoj fazi svoje karijere odlučio da se preseli u Monako i da tu počne da živi. Razlog su dobar kvalitet života koji nudi "Kneževina", sjajna klima, povoljna infrastruktura za treninge, kao i lokacija za putovanja širom svijeta na turnire, ali i poreske olakšice koje nudi Monte Karlo, zbog čega mnogi milioneri širom svijeta biraju baš ovaj grad za rezidenciju.

novak-djokovic-monte-karlo-kuca-830x0

(foto: Earth.google.com)

Novak tokom cijele godine putuje najviše vremena provodi u Monte Karlu u svom domu, koji se nalazi na jednoj od najprestižnijih lokacija, gdje pored Đokovića žive i Luis Hamilton i Karolina Voznjacki, koji su mu komšije.

DVA STANA U NJUJORKU

novak-djokovic-stan-njujork-830x0

(foto: Mansionglobal)

List "Wall Street Journal", je 2017. godine objavio da je Novak Đoković kupio u Njujorku na Menhetnu dvije stambene jedinice ukupne veličine 185 kvadrata, a procjena je da je za to zadovoljstvo izdvojio 5,4 miliona dolara.

Novakov budući stan nalazi se u jednoj od dvije kule i one su djelo čuvenog arhitekte Renca Piana u čija se idejna rešenja naš teniser prosto zaljubio i njegov je veliki fan.

- Dopada mi se dizajn dvije kule, a i lokacija je fantastična - rekao je srpski teniser nakon kupovine nekretnine u kojoj će na raspolaganju, pored svega ostalog, imati i bazen sa slanom vodom.

Inače, nešto prije Novaka, u blizini je stan kupio i Kristijano Ronaldo, tako da i u Njujorku Novak ima VIP komšiju.

MAJAMI

profimedia-0313211389-830x0

(foto: Profimedia)

Novak je u isto vrijeme kada je kupio stan u Njujorku, kupio i stan u Majamiju u elitnom naselju "Ejti seven park", takođe u zgradi koju je dizajnirao italijanski arhitekta Renco Piano.

Đoković je za ovo zadovoljstvo platio 6 miliona eura.

Ovo nevjerovatno zdanje nalazi se na obali Majami Biča. Savršeno je za porodični život. Ima tri spavaće sobe, tri kupatila... Prozori su od poda do plafona i Nole sa porodicom može da uživa u spektakularnom pogledu na Atlanski okean, zaliv, park i grad.

Novaku i njegovoj porodici su na raspolaganju dva privatna bazena, spa centar, sauna, fitnes centar, bar, a najbolji teniser sveta ima i ključ od ekskluzivnog privatnog parka.

- Bio sam oduševljen neverovatnom uslugom, ekskluzivnim pristupom parku, panoramskim pogledom na kopno i more... Moja porodica imaće savršen život ovdje. Oduševljen sam dizajnom ove zgrade. Njujork i Majami su česta mjesta na mojoj listi putovanja i biće sjajno što ću od sada imati gdje da budem i da se osjećam kao kod kuće - rekao je Novak tom prilikom.

STAN U BEOGRADU U NASELJU WEST 65

vest-65-stan-830x0

(foto: Printscreen)

Novak ima svoj kutak i u Beogradu, gde je kupio stan u elitnom naselju West 65, gde takođe živi i drugi srpski teniser Filip Krajinović.

Pojedini mediji pisali su da je Novak penthaus od 250 kvadrata u ovom naselju platio 545.000 eura, kao i da ima 100 kvadrata terase sa bazenom i tri garažna mjesta.

PORTO MONTENEGRO

regent-porto-montenegro-1-830x0

(foto: Printscreen)

Novak ima i stan u Elitnom naselju Porto Montenegro u Tivtu, koji mu služi za krstarenje po Jadranu. Prema pisanjima medija, stan vrijedi oko 2.2 miliona eura, a renoviran je nakon rođenja sina Stefana, kako bi i Novakov nasljednik dobio svoj kutak.

VILA U SREMU NA OBALI PAVLOVAČKOG JEZERA

vila-djokovic-pavlovacko-jezero-830x0

(foto: Printscreen)

Novak Đoković nije ljubitelj samo elitnih mjesta, već voli da ima i kutak u Srbiji, pa tako gradi vilu u srcu Srema na obali Pavlovačkog jezera.

Kutak porodice Đoković ima 1.200 kvadrata i bazen. Zanimljivo je da su cijene placeva u ovom mjestu poslije saznanja da Đoković tu gradi vilu, skočile nekoliko puta. Unazad 10 godina placevi su koštali 1.500 eura, a zatim je cena skočila vrtoglavo na 30.000 eura i munjevito su rasprodati.

Ne propustite