RIJETKI ZNAJU RAZLIKOVATI OVO VOĆE: Da li vi znate šta je na fotografiji?

Praktična žena
RIJETKI ZNAJU RAZLIKOVATI OVO VOĆE: Da li vi znate šta je na fotografiji?
.

Na iskreno zaprepašćenje mnogih, ovih dana na Tviteru se vodi jedna usijana rasprava a malo ko zna da da tačan odgovor.

Pitanje glasi - šta je breskva, šta nektarina a šta kajsija? Pomislili biste vjerovatno da ovdje nema nikakve dileme u odgovorima, ali društvena mreža se usijala od rasprava.

Ako nam ne vjerujete, evo i dokaza:

1

(foto: Twitter)

Došlo je dotle da je cijela situacija počela da liči na nesretni dud, takođe dobro poznat na Tviteru.

2

(foto: Twitter)

3

(foto: Twitter)

A koja je razlika? Evo, u kratkim crtama i objašnjeno čak i slikovno:

BRESKVE

breskve-profimedia

(foto: Profimedia)

Breskve imaju dlačice kojih se mnogi gade, i silno griješe jer je od ledene breskve ljeti lepša samo ledena lubenica.

NEKTARINE

nektarina

(foto: Profimedia)

Nektarine su ćelave breskve. Genetski su iste kao i breskve, a deli ih samo jedan gen - baš taj jedan određuje da li je breskva dlakava ili ćelava. Ne razlikuju se pretjerano po ukusu, mada je dlakava breskva često sočnija.

KAJSIJE

kajsija-profimedia

(foto: Profimedia)

Kajsije nemaju nikakve veze sa ovom pričom, niti bilo kakvu genetsku povezanost sa breskvama iako liče na male verzije nektarina. Međutim, kajsije su dlakave i nikako nisu tako slasne kao breskve.

Breskve i nektarine, budući da su rođaci, možete i miješati u receptima i sve će biti u redu sa džemovima, marmeladama i sličnim stvarima. Međutim, kajsije su druga stvar i pošto imaju i različit ukus i različit udio vode od breskvi, ni slučajno ne pokušavajte da ih mijenjate u receptima, piše magazin 'Žena.blic'

Ne propustite