FEDERER PROGOVORIO O ĐOKOVIĆU: Evo zašto ga publika mrzi!

Kiosk
FEDERER PROGOVORIO O ĐOKOVIĆU: Evo zašto ga publika mrzi!
.

Mnoge u regionu je razočaralo ponašanje publike prema Novaku Đokoviću u finalu Wimbledona. 

Srpski teniser igrao je protiv Rogera Federera, miljenika britanske publike i rekordera Wimbledona, ali očekivalo se da će atmosfera biti sličnija teniskoj, nego nogometnoj.

Svaki Federerov poen popraćen je ovacijama, a gledatelji su slavili čak i Đokovićeve dvostruke pogreške. Nekoliko puta su ga i izviždali kada je ušao u razgovor s glavnim sucem. 

Nakon meča Đoković je rekao da mu je bilo teško igrati u takvoj atmosferi, ali da je bio psihički pripremljen za nešto slično jer podršku Britanaca nije imao ni u polufinalu. 

federer

"Osmijeh na lice, hvala što ste došli i doviđenja", bio je Novakov komentar na odnos publike prema njemu tokom najdužeg finala u povijesti turnira.

I Federera su upitali o tom odnosu Đokovića i britanske publike. "Hoće li Novak ovom pobjedom napokon dobiti poštovanje publike kakvo zaslužuje", glasilo je pitanje Švicarcu.

"Trebate otići na ulicu i pitati ljude o tome", odgovorio je Federer, ali i dodao da Novaku svaka pobjeda pomaže u tome.

Mnogi se ne slažu s tim mišljenjem i vjeruju da su upravo Đokovićeve pobjede razlog zbog kojeg ga publika ne voli. 

novakig

(foto: Instagram)

"Paradoks Đokovićeve karijere je da što je bolji, to je manje voljen, barem od onih koji vole Federera i Nadala", napisala je prije šest godina novinarka Lauren Collins, a Britanci su u nedjelju pokazali da se od Laureninih riječi do danas ništa bitno nije promijenilo. 

Ne propustite