Amel Tuka: "U Madridu ću trčati za sve nevine žrtve ubijene u zaštićenoj zoni Srebrenica"

Ostali sportovi
Amel Tuka: "U Madridu ću trčati za sve nevine žrtve ubijene u zaštićenoj zoni Srebrenica"
Trenutno najuspješniji bh. atletičar Amel Tuka, nakon sjajnog nastupa na mitingu u slovenskom gradu Velenje, gdje je pobijedio na 800 metara sa rekordnim vremenom 1:44,19, sutra, 11. jula, nastupit će na 33. IAAF World Challenge mitingu u Madridu prenosi Fena.

Trenutno najuspješniji bh. atletičar Amel Tuka, nakon sjajnog nastupa na mitingu u slovenskom gradu Velenje, gdje je pobijedio na 800 metara sa rekordnim vremenom  1:44,19, sutra, 11. jula, nastupit će na 33. IAAF World Challenge mitingu u Madridu prenosi Fena.

Amel Tuka je, uz Srebreničanina Hamzu Alića, jedini bh. sportista sa već ispunjenom normom za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

''Moram ostati čvrsto na zemlji, ne smije me ponijeti ostvareni rezultat, jer sada sve moram podrediti pripremama za Svjetsko prvenstvo tako da nemam puno vremena za slavlje i radovanje. Napokon sutra trčim u Madridu i nemam velika očekivanja, ali žao mi je što nisam u Bosni, sa svojim narodom na kojeg sam jako ponosan. Ja ću na dostojanstven način obilježiti 20 godina od genocida u Srebrenici i u Madridu ću trčati za sve nevine žrtve ubijene u zaštićenoj zoni Srebrenica i za preživjele ljude herojskog Podrinja'' - kaže Tuka.

Nakon nastupa u Madridu nastavlja sa pripremama za nastup u Pekingu, na kojem će nastojati da opravda sjajne rezultate kojima je ostvario norme za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Ne propustite