NAKON DOSTA NAGAĐANJA, OBJAVLJENA ISTINA O BRAKU NOVAKA I JELENE: Prije samog vjenčanja stigle su vijesti, DOGODILO SE!

Kiosk
NAKON DOSTA NAGAĐANJA, OBJAVLJENA ISTINA O BRAKU NOVAKA I JELENE: Prije samog vjenčanja stigle su vijesti, DOGODILO SE!
.

Njihova ljubavna priča počela je još u ljeto 2005., u tinejdžerskim danima u Beogradu, a okrunjena je brakom devet godina kasnije na Svetom Stefanu. Kada su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković odlučio se profesionalno baviti tenisom i tu je godinu završio na 78. mjestu svjetske ATP-jeve liste.

Jelena Ristić, 11 mjeseci starija, također se bavila sportom, točnije atletikom, a upoznali su se u većem društvu. Upravo su zahvaljujući sportu započeli svoj razgovor i shvatili da imaju puno zajedničkih tema, a oni koji su prisustvovali njihovom prvom susretu okarakterizirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

jeelna2

Foto: Instagram

'Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša', rekao je nebrojeno puta Novak Đoković. 'Na prvi pogled osvojila me osmijehom. Naravno, izgled uvijek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno puno više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli prije nego što sam postigao velike uspjehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini sretnima.'

jelena4

Foto: Instagram

No kako je njihova veza napredovala, počeli su se javljati i prvi problemi. Naime, zbog mnogobrojnih obveza Jelena i Novak nisu se mogli viđati koliko žele jer nisu imali toliko novca da mogu u bilo kojem trenutku sjesti u avion i otputovati do onog drugog.

'Naša viđanja bila su znanstvena fantastika. Bila sam studentica koja je financijski jedva otišla studirati u inozemstvo, a on je bio tenisač koji isto tako nije imao novca da financira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letjelice, mi to nismo mogli dostići', prisjetila se svojedobno Jelena Đoković, a u tim počecima njihove veze upisala je studij u Milanu, zbog čega se i preselila u Italiju.

jelena3

Foto: Instagram

Ipak, Novak se trudio svako toliko, kada bi mu se pružila prilika, iznenaditi je dolaskom. Tako je jednom uspio s profesorom dogovoriti da sjedne u posljednji red amfiteatra na fakultetu, odakle joj je bio podrška na ispitu iz financija. Kako bi skupila novac, Jelena je čak radila u kladionici, ali i kao promotorica raznih brendova i događanja, sve kako bi rasteretila roditelje od financiranja njezina studiranja u Milanu, ali i da zaradi džeparac.

Sve do njezine diplome par je održavao vezu na daljinu, a onda mu se napokon pridružila na brojnim turnirima diljem svijeta te je bila najglasnija i najvjernija potpora s tribina. Njihova veza našla se na prekretnici i Novak i Jelena Đoković morali su odlučiti što i kako dalje. Razgovarali su o zajedničkom životu i tada su donijeli odluku da će se ona preseliti u Monako, njihovu obiteljsku bazu.

jelena1

Foto: Instagram

Jelena je tada pronašla posao u službi ljudskih resursa u jednoj naftnoj kompaniji te je doista uživala. 'Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. No u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je 'zatvoreno', no ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji', prisjetila se Jelena Đoković.

No nakon godinu dana shvatili su oboje da im takav način života ne donosi sreću - ona je po cijele dane radila, a on je stalno bio po raznim turnirima. Nakon dugog razgovora odlučili su da ona postane direktorica Fondacije Novak Đoković, kroz koju je organizirala brojne humanitarne akcije, ali i bila u svakom trenutku uz Novaka na turnirima.

jelena5

Foto: Instagram

'Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, točno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u uredu i naša se veza našla na kušnji. Zato smo tražili drugo rješenje.'

Godine 2013. svijet je obišla vijest kako je Novak Đoković zaprosio svoju dugogodišnju djevojku, čime se tenisač sam pohvalio na svom profilu na Facebooku, napisavši: 'Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao zaručnicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presretni smo!' I dok je na terenu bio nevjerojatno samouvjeren, kada je došao trenutak prosidbe, nije mu bilo svejedno.

jelena6

Foto: Instagram

'Morao sam skupiti svu moguću hrabrost koju imam da to napravim. Prije toga sam pitao ljude, koji su već prošli kroz zaruke, kakav je to osjećaj, što mogu očekivati, ali su mi svi rekli da ću tek kada se to dogodi, kada izgovorim pitanje, saznati kakav je to točno osjećaj. A osjećaj je nevjerojatan.'

Prije samog vjenčanja, koje je bilo zakazano za ljeto 2014., Jelena i Novak Đoković sa svijetom su podijelili još jednu sretnu vijest - 24. travnja 2014. Novak je na Twitteru objavio da je Jelena trudna.

'Sa mnom ste proživjeli mnoge lijepe i teške trenutke u karijeri. Ne mogu biti sretniji čovjek jer imam zdravlje, ljubav i Bog me je blagoslovio time da sa svojom Jelenom očekujem novog člana obitelji. Jelena je trudna!'

Kako je rekao, iako su planirali trudnoću, nisu se opterećivali time da ona mora što prije ostati trudna. 'Prvi put kada smo probali dogodilo se - velika preciznost, nisam pogriješio', rekao je smijući se uvijek spreman za šalu najbolji srpski tenisač.

jelena7

Foto: Instagram

Kao vrhunac njihove ljubavne priče 10. srpnja na otoku Sveti Stefan u Crnoj Gori Jelena Ristić i Novak Đoković ozakonili su je brakom, a cijeli događaj svijet je pratio s velikim zanimanjem. Četiri mjeseca nakon vjenčanja, 21. listopada 2014., Jelena je u Monte Carlu rodila dječaka kojeg su nazvali Stefan. Tri godine kasnije dobili su još jedno pojačanje - kćerkicu Taru.

Iako se kroz godine sve činilo idilično, jedan skandal ipak se veže uz njihov brak. Naime, 2016. godine Đoković je zbog loše igre ostao bez Wimbledona, a razlog tome bili su, kako je i sam rekao, privatni problemi. Tada su krenule glasine kako je njegov brak uzdrman, a kao glavni krivac za to prozvana je lijepa indijska glumica Deepika Padukone. Naime, Novak Đoković snimljen je nekoliko mjeseci ranije u Los Angelesu u njezinu društvu, a iako je on tvrdio da je ona obiteljska prijateljica, talijanski mediji su doznali kako je bijesna Jelena Đoković zatražila da se njezin bankovni račun razdvoji od Novakovog. Na sreću, afera je ubrzo zaboravljena, a par je danas sretniji no ikada.

(Tportal.hr)

Ne propustite